detector.media
02.09.2017 12:05
Активіст, який презентував українську газету в окупованому Криму, змушений був залишити півострів
Активіст, який презентував українську газету в окупованому Криму, змушений був залишити півострів
Керівник Українського культурного центру в анексованому Росією Криму Леонід Кузьмін залишив півострів після того, як йому надійшли погрози. Напередодні він повідомив про випуск у Криму першого номера видання «Кримський Терен» на українській та російській мові.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Я залишив Крим. Уже минуло кілька днів, як я виїхав. У якому місті зараз перебуваю, я поки не готовий сказати, але це на материковій частині України. Вирішив залишити Крим після «переконливих» бесід. На телефон мені приходили різні повідомлення, в яких говорили, що на мене чекає доля Балуха (українського активіста Володимира Балуха звинуватили в зберіганні боєприпасів. – Ред.). Після цього я вирішив, що потрібно виїхати», – сказав Леонід Кузьмін.

За його словами, є інформація, що в анексованому Криму перед підконтрольною Кремлю владою півострова стоїть завдання «зачистити поле перед виборами».

Кузьмін стверджує, що планує повернутися до своєї діяльності, пов'язаної з освітою.

У березні повідомлялося, що чотирьох активістів Українського культурного центру в Криму викликали на допит у ФСБ. Тоді їх допитували як свідків у «справі» одного з організаторів Українського культурного центру в Криму Вельдара Шукурджієва, щодо якого «порушено кримінальну справу за статтею про екстремізм».

Нагадаємо, 26 серпня Український культурний центр в Криму презентував перший експериментальний випуск видання «Кримський Терен» на українській та російській мові.

«Ми почали випускати друковане видання українською та російською мовами. Це перший експериментальний випуск», - написав керівник центру Леонід Кузьмін у своєму Facebook.

У редакційній колонці видання вказано: «Запропонована газета - це цеглина в збереженні українського друкованого слова на півострові... Основне наше завдання - познайомити кримчан з альтернативною точкою зору... Кримчани, цей проект для нас, для світу, для згоди на півострові».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY