detector.media
01.09.2017 20:05
Stopfake виявив в сюжетах видвореної з України російської журналістки дезінформацію і розпалювання ненависті
Stopfake виявив в сюжетах видвореної з України російської журналістки дезінформацію і розпалювання ненависті
Українське видання Stopfake, яке виходить 11-ма мовами, опублікувало аналіз останніх сюжетів журналістки російського «Первого канала» Анна Курбатової, і виявило фейки, підміну фактів, маніпуляції і розпалювання ненависті.

Про це йдеться в матеріалі на сайті видання.

Як відомо, СБУ депортувала журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову і заборонила їй в'їзд в Україну на 3 роки. Як повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, «рішення було прийнято через діяльність Курбатовой, яка шкодила національним інтересам України».

Stopfake наводить приклади фейків і маніпуляції Анни Курбатової із використанням пропагандистські кліше кремлівських ЗМІ про Україну - так, в сюжеті, присвяченому Дню Незалежності України, вона назвала військовий парад у Києві «маршем залежності», форму солдатів назвала схожою на «натовську», зазначивши, що «і крокують не в ногу», військовий конфлікт на Донбасі - «громадянською війною », а після вирішила розповісти глядачам, в якому становищі зараз знаходиться Україна («країна, кажуть політологи, такою стала після Майдану»). При цьому Курбатова використовує таку риторику, як «лихі 90-ті», «глибока економічна криза», «МВФ диктує умови» і т.д.

Для підтвердження своїх слів в сюжеті до Дня Незалежності Анна Курбатова використала не менш сумнівних експертів – наприклад, директора Інституту проблем глобалізації Михайла Делягіна, який коментував, яку військову техніку отримала Україна від інших країн, і називав українців «тубільцями», яким можна продавати тільки «ром або скельця». З українською сторони виступили лідер тепер забороненої в Україні Комуністичної партії Петро Симоненко і головний редактор пропагандистського ресурсу Ukraina.ru Юрій Кот.

Свій сюжет Курбатова закінчила рейковою інформацією: «І все-таки дещо Україні вдається робити самостійно. Країна, яка ліквідувала власний авіабудівний концерн заради руйнування зв'язків з Росією, налагодила, наприклад, виробництво дешевих окулярів і парасольок для ЄС». Під авіабудівним концерном мається на увазі підприємство «Південмаш», про який раніше журналістка «Первого канала» заявила, що його довелося зупинити: «Проблеми у заводу почалися після втрати російського ринку, для якого призначалися 80% продукції». Насправді, «Південмаш» не зупиняв виробництво і продовжує свою роботу.

Як повідомляв «Детектор Медіа», журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. Після цього представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та висловив стурбованість практикою України щодо затримання і депортації іноземних журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY