detector.media
31.08.2017 15:45
СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко
СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко
Коментуючи реакцію ОБСЄ на депортацію з України російської журналістки «Первого канала» Анни Курбатової, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко заявив, що Україна дослухається до думки ОБСЄ з приводу свободи слова і умов роботи іноземних журналістів у країні, але буде переконувати партнерів у праві на захист своїх національних інтересів та інформаційного простору

Про це пише «Укрінформ».

«На наш погляд, це (видворення Службою безпеки України іноземних журналістів, дії яких шкодять національним інтересам нашої держави – ред.) – суверенне право України. Служба безпеки діє в рамках своїх повноважень, тому в даному випадку ми дослухаємося до наших партнерів, але вважаємо ці дії правильними і будемо їх переконувати, будемо вести дискусії», – сказав пан Наливайко.

Голова Держкомтелерадіо зазначив, що, на його думку, оцінка представників ОБСЄ стосовно буцімто обмеження свободи слова в Україні ґрунтується на заявах російських ЗМІ  та звернув увагу на натяки на якийсь кримінал та галас, який вони здійняли з приводу «зникнення журналістки».

«На мій погляд, це була прорахована Росією операція. Гібридна війна, про яку всі кажуть, – оце вона і є, це її елемент», сказав він.

На запитання, чому медіа-представники ОБСЄ здебільшого підтримують російську точку зору, пан Наливайко зауважив, що це міжнародна структура, і він не хотів би коментувати її дії: «ОБСЄ робить свою роботу, Україна член цієї організації, у нас є своя медіа-спільнота, і ми маємо відстоювати нашу позицію».

Нагадаємо, журналістку «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня СБУ примусово вислала з України із забороною в’їзду на три роки.За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, рішення щодо депортації журналістки було «через діяльність Курбатової, яка шкодила національним інтересам України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY