detector.media
31.08.2017 14:51
Суд у «справі Семени» може продовжитися дебатами сторін
Суд у «справі Семени» може продовжитися дебатами сторін
31 серпня на засіданні підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя у справі кримського журналіста Миколи Семени можуть початися дебати сторін

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

 «Суд проходив настільки суперечливо, і ми висловили настільки багато посилань і доказів про право журналіста на свободу слова, згідно з міжнародним і внутрішнм російським законодавством, що мені вони здаються достовірними, і вирок має бути виправдувальним. Я не наважуюся припустити, яку міру покарання проситиме прокурор. Це стане відомо годину на третю, я думаю, якщо перейдемо до дебатів сторін», – сказав Микола Семена.

За словами Семени, сторона захисту подасть свою аргументацію, в тому числі слово мають надати самому обвинуваченому: «Ми будемо аргументувати мою невинуватість, моє право на свободу слова, право на участь у дискусії, незалежно від висловленої думки».

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд. 

20 січня 2017 року Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, в статті журналіста були виявлені «заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Як повідомляв «Детектор Медіа», на засіданні 18 липня суд долучив до матеріалів справи резолюцію Генасамблеї ООН щодо прав людини в анексованому Криму, ухвалену в грудні 2016 року, яка містить абзац про права журналіста.

Свідки та експерти, викликані захистом, також оскаржують результати лінгвістичної експертизи, проведеної управлінням ФСБ Росії на окупованому півострові. Зокрема, лінгвіст Олена Новожилова каже, що знайшла багато помилок в аналізі ФСБ, а сама стаття авторства Семени не містить жодних закликів до порушення територіальної цілісності Росії.

3 серпня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя у справі кримського журналіста Миколи Семени відмовився дистанційно допитати як свідків головного редактора проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії Володимира Притулу і голову правління експертної групи «Сова» Михайла Савву.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY