detector.media
31.08.2017 14:33
ІМІ: Найбільше новин з порушеннями стандартів – на «Обозревателе» та «Страна.ua», найменше – в «Укрінформі»
ІМІ: Найбільше новин з порушеннями стандартів – на «Обозревателе» та «Страна.ua», найменше – в «Укрінформі»
Рейтинг всеукраїнських інтернет-видань за рівнем дотримання журналістських стандартів очолило державне інформагенство «Укрінформі» (92% новин написано без порушень). На другому місці — «Ліга.net» та «Українська правда» (по 88%). Найгірші показники – у видань «Обозреватель» та «Страна.ua», по 64% новин без порушення стандартів

Такими є результати дослідження ІМІ на дотримання ключових професійних журналістських стандартів у 10 інтернет-виданнях («Українська правда», «Ліга.net», УНІАН, «Укрінформ», «Корреспондент.net», 112.ua, LB.ua, «Страна.ua», «Обозреватель» і «Цензор.net») та п'яти друкованих виданнях («Вести», «Сегодня», «КП в Украине», «Факты и комментарии» та «Газета по-українськи»), що проводився за підтримки Інтерньюз Нетворк у липні 2017 р.

За даними дослідження ІМІ, серед досліджених друкованих видань найкраще дотримуються стандартів у «Факты и комментарии» (67% матеріалів без порушень), найгірше — у «Вести» (42%).

За результатами моніторингу найчастіше порушується стандарт достовірності: у 14% новин в інтернет-ЗМІ та в 28% новин в друкованих. Стандарт балансу в середньому порушувався у 8% матеріалів в інтернет-ЗМІ та в 28% матеріалів у газетах. Стандарт відокремлення фактів від коментарів у середньому в інтернет-ЗМІ порушувався в 8% матеріалів, у друкованих — у 14% матеріалів.

Нагадаємо, у 2016 році перше місце за якістю новин серед загальноукраїнських онлайн-видань посів «Укрінформ», друге розділили «Ліга», «Українська правда» та «Цензор.нет», третя позиція – у видань «Новое время» та 112.ua. Найгірші показники отримали «Обозреватель» та «Сегодня.ua»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY