detector.media
28.08.2017 09:20
Журналісти започаткували збір книжок «Донбас читає українською» – НСЖУ
Журналісти започаткували збір книжок «Донбас читає українською»  – НСЖУ
У День Незалежності України в Києві відбулася акція зі збору української літератури для мешканців тимчасово непідконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей та прифронтових населених пунктів Донбасу

Акція «Донбас читає українською» відбулася в рамках ініціативи газети «Голос України», Національної спілки журналістів України, Київської організації НСЖУ. Ідею підтримала Централізована бібліотечна система Солом’янського району столиці, повідомляє прес-служба Спілки.

Особливістю акції є адресність: організатори запевняють, що кожна книга потрапляє саме до тих читачів, хто її потребує та очікує. 

«Напередодні Дня Незалежності України мешканці окупованих територій, із якими ми підтримуємо зв’язок, попросили про подарунок: сучасну українську літературу. Це дає змогу людям по той бік лінії розмежування відчути єдність із усією країною, бути залученими до спільного культурного простору. Повірте, на тій території люди ловлять кожне слово, адресоване їм із вільної України. Це додає сил і віри», –  зазначила ініціатор акції зі збору  книжок, секретар НСЖУ Ліна Кущ.

У неділю парк «Орлятко» прикрасили яскраві локації, одну з яких було присвячено збору книг для Донбасу. 

«Серед видавців, які вирішили допомогти українцям Донбасу,  добрі друзі бібліотек Солом’янки - «Кальварія», «Фонтан казок», «Теза», серед письменників – Марія Морозенко, Наталка Поклад, Оксана Кротюк. Впевнена, що ініціатива знайде подальшу підтримку. Ми плануємо заохотити до участі в акції як читачів, так і працівників бібліотек нашого району», –  розповіла головний бібліотекар із масових заходів Солом’янського району Києва Ксенія Палій.

Як повідомляє НСЖУ, відгукнулася на прохання про допомогу в розповсюдженні літератури для мешканців Донбасу викладач з Краматорська Оксана Проселкова. Крім того, допомогу запропонував Благодійний фонд «Восток-SOS».

Наразі збір літератури триває, але, як повідомила пані Кущ, перші десятки книжок раніше  вже відправилися до Донбасу. Зокрема, до 1 вересня отримали книги учні школи в Талаковці (Маріуполь), де навчаються в тому числі діти із «сірої» зони. 

Фото: НСЖУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY