detector.media
27.08.2017 14:03
У Судані загинув журналіст Крістофер Аллен, який висвітлював Майдан і війну на Донбасі (ДОПОВНЕНО)
У Судані загинув журналіст Крістофер Аллен, який висвітлював Майдан і війну на Донбасі (ДОПОВНЕНО)
Американський журналіст Крістофер Аллен та ще 18 людей загинули в результаті бойових дій на півдні Судану.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

26-річний Крістофер Аллен, який працював для різних інформаційних агентств, був убитий під час важких боїв у місті Кая в субботу, 26 серпня.

«На місці боїв знайшли 16 тіл біля оборонної позиції національної армії, включаючи тіло білого чоловіка», - повідомив представник повстанців, додавши, що були вбиті троє суданських військових.

Крістофер Аллен минулий тиждень перебував у лавах повстанців разом з двома іншими журналістами.

«Ми хочемо передати співчуття його родині. Він прїхав сюди, щоб розповісти нашу історію», - сказав один із повстанців. Він додав, що журналіст опинився в самому епіцентрі боїв і носив куртку з написом PRESS.

Посольство США в країні підтвердило, що Крістофер Аллен був убитий і що його сім'я була сповіщена.

В Україні Крістофер Аллен висвітлював події на Майдані у Києві, окупацію Донбасу, бойові дії в зоні антитерористичної операції, публікував матеріали про проблеми корупції, свободи слова та прав людини в Україні.

«За освітою я історик. Коли стався ваш Майдан, я зрозумів, що тут діється історія і приїхав», – так пояснював загиблий свій переїзд в Україну у 2014 році.

У своєму Twitter журналіст опублікував багато матеріалів з України.

«Крістофер приїхав в Україну, бо вважав, що на Майдані "твориться історія". Він хотів, щоб світ знав, що українці борються на Донбасі за свободу і незалежність, що українці виступають проти корупції та несправедливості. Він також вважав, що світ не повинен забувати про громадянську війну в Південному Судані, тому туди поїхав», – згадує кореспондентка «Радіо Свобода» Вікторія Жуган, яка знала загиблого.

У 2014 році журналіст працював на Донбасі, був одним з перших закордонних журналістів, які побували на місці катастрофи малазійського «Боїнга», писав репортажі, перебуваючи разом з бійцями батальйону «Донбас».

Крістофер Аллен писав для британських видань The Independent та the Telegraph, співпрацював з телеканалом Al Jazeera.

До Південного Судану Крістофер Аллен поїхав, щоб висвітлювати громадянську війну, яка розпочалася у 2013 році. В результаті конфлікту загинули десятки тисяч людей і понад 3,5 мільйони втратили домівки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY