detector.media
26.08.2017 12:02
Комітет захисту журналістів закликає звільнити житомирського блогера Муравицького
Комітет захисту журналістів закликає звільнити житомирського блогера Муравицького
Базована у Нью-Йорку міжнародна організація Комітет захисту журналістів закликала українську владу негайно звільнити журналіста-фрілансера Василя Муравицького і зняти з нього всі обвинувачення.

Заяву про це комітет оприлюднив 25 серпня, повідомляє «Радіо Свобода».

«Українські лідери повинні перестати розділяти журналістів на патріотичні та непатріотичні, а замість того, щоб підтвердити критичну роль журналістів у демократичному суспільстві, щоб вони відповідали перед державними службовцями», – зазначила координаторка організації у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова.

Нагадаємо, 1 серпня видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста, який публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йомму про підозру в державній зраді. Житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював тенденційні публікації. Тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер, іноді «інформаційному найманцю» дозволялося самому обирати тему. Гонорари за публікації зловмисник отримував через міжнародні системи онлайн-розрахунків.

3 серпня стало відомо, що в Житомирі на два місяці взято під варту 32-річного блогера, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Його було арештовано без права на заставу. Згодом Олена Бережна, директорка ГО «Інститут правової політики і соціального захисту», повідомила, що захист блогера з Житомира Василя Муравицького, якого СБУ підозрює у державній зраді, подасть апеляцію на його арешт.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY