detector.media
25.08.2017 12:29
Американський журналіст був звільнений з російського агентства Sputnik через цензуру
Американський журналіст був звільнений з російського агентства Sputnik через цензуру
Колишній вашингтонський кореспондент російського державного агентства Sputnik Ендрю Файнберг заявив, що був звільнений через небажання виконувати сумнівні вказівки керівництва.

Про це він написав у своїй статті для Politico, повідомляє «Новое время».

За словами Ендрю Файнберга,  на одному з перших заходів, який журналіст відвідав в якості кореспондента кремлівського агентства, він поставив питання, чому Дональд Трамп відмовлявся використовувати свої повноваження, надані йому Конгресом для відправки зброї в Україну, щоб допомогти в боротьбі з російською агресії, що відразу викликало різке невдоволення його керівника Петра Мартиничева.

У своєму листі той заявив, що журналісту слід заздалегідь узгоджувати питання, які він планує здавати. За його словами, згідно з правилами Sputnik, його контент «повинен відображати російську сторону будь-якої новини, незалежно від того, чи відповідає вона дійсності чи ні».

Наприклад, висвітлюючи питання окупації Росією українського Криму, заборонялося писати про це без згадки про те, що «90% жителів Криму проголосували на референдумі за приєднання до Росії», а згадки присутності на півострові військових і військової техніки РФ видалялися зі статей перед публікацією.

Ще один подібний епізод торкався питання про те, «чи є причиною скорочення іноземної допомоги, що спрямовується США в Україні, корупція в уряді України».

Нагадаємо,  американські спецслужби оприлюднили звіт щодо впливу російської пропаганди у виборах США. Згідно з ним, RT (Russia Today) та Sputnik активно поширювали меседжі російського уряду, спрямовані на дискредитацію Гілларі Клінтон та підтримку Дональда Трампа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY