detector.media
22.08.2017 18:05
«Моя бабуся Фані Каплан», «Лагідна» та «Іній» потрапили до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії
«Моя бабуся Фані Каплан», «Лагідна» та «Іній» потрапили до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії
Одна стрічка українського виробництва та дві, створені в копродукції з Україною, претендуватимуть на номінацію на премію Європейської кіноакадемії (European Film Academy).

Про це повідомляє прес-служба Європейської кіноакадемії.

До лонг-листа ввійшла 51 ігрова стрічка з 31 країни світу. Їх було обрано з-поміж 350 фільмів, що надійшли на розгляд до Європейської кіноакадемії.

Тепер шляхом голосування члени Європейської кіноакадемії (близько 3 тис. кінодіячів з 40 країн Європи) оберуть номінантів у категоріях «Європейський фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий актор», «Найкраща актриса» і «Найкращий сценарист».

Окреме журі в складі семи осіб визначить переможців у номінаціяї «Найкращий оператор-постановник», «Найкращий монтажер», «Найкращий художник-постановник», «Найкращий художник з костюмів», «Найкращий художнику з гриму», «Найкращий композитор» і «Найкращий звукорежисер».

Стрічку «Моя бабуся Фані Каплан» режисерки Олени Дем’яненко оповідає історію життя та кохання Фані Каплан, що нібито стріляла у Володимира Леніна. Стрічку створено продакшн-компанією «Гагарін медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Стрічка Сергія Лозниці «Лагідна» - вільна інтерпретація однойменного оповідання російського письменника Федора Достоєвського, за сюжетом якого самотня жінка з російської глибинки вирішує прямувати до в’язниці, де перебуває її чоловік, щоби дізнатися, чому їй повернули звідти посилку. Фільм створено у копродукції шести країн: Slot Machine спільно з Arte France Сinema (Франція), GP Cinema Company (Росія), Looks Film & TV (Німеччина), Studio Uljana Kim (Литва), Wild at Art і Graniet Film (Нідерланди), а також Solar Media Entertainment (Україна).

Драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса – про події в зоні АТО – створено в копродукції Литви, Франції, Польщі та України («Інсайт Медіа» і «Тато Фільм»), за підтримки Держкіно. 

Шорт-лист номінантів буде оголошено 4 листопада 2017 року під час міжнародного кінофестивалю у Севільї (Іспанія).

Переможців оголосять на урочистій церемонії вручення премії Європейської кіноакадемії  9 грудня 2017 року у Берліні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY