detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
22.08.2017 15:01
ICTV веде переговори про придбання телевізійних прав на фільм «Червоний»
ICTV веде переговори про придбання телевізійних прав на фільм «Червоний»
Телеканал ICTV веде переговори щодо купівлі телевізійних прав на художній фільм режисера Зази Буадзе «Червоний» за однойменним романом Андрія Кокотюхи, який виходить у прокат 24 серпня.

Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі телеканалу ICTV.

Чи це буде звичайна кіноверсія фільму, чи міні-серіал – наразі невідомо, оскільки триває переговорний процес.

Щодо партнерства телеканалу ICTV у прокаті фільму «Червоний», то воно полягає в медійній підтримці прокату в ефірі ICTV, уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, «Червоний» – повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи, який є автором однойменного істричного роману.

Стрічка, яку спершу мав знімати Ахтем Сеітаблаєв, стала переможцем сьомого пітчингу Держкіно та була включена до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки.

Фільм зняли продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія у співпраці з литовською компанією Artbox за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Бюджет стрічки становив 20 млн грн, з яких половину надало Держкіно. Зйомки проходили навесні та влітку 2016 року в Кривому Розі на одній із закинутих шахт.

Червоний – прізвище головного героя роману і кінострічки, воїна Української повстанської армії Данила, який проходить усі випробування сталінських концтаборів, вступає в конфронтацію із табірним криміналітетом, піднімає повстання і намагається вирватися на волю. Головну роль грає Микола Береза.

Також у ролях: Олег Шульга, Олександр Мавріц, Яна Григоришина, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Любов Тищенко.

Над стрічкою працювали оператор-постановник Олександр Земляний, художник-постановник Юрій Ларіонов, продюсери Володимир Філіпов, Андрій Суярко та Алла Овсянникова, автор музики, італійський композитор Франко Еко.

Наразі в усіх великих містах проходять допрем’єрні покази. А 24 серпня «Червоний» виходить у прокат, який охопить 70% кінотеатрів країни.

«Червоний» планується зняти як трилогію. Приквел під назвою «Червоний. Без лінії фронту» розповідатиме про події у Львові, які передували ув’язненню головного героя, командира УПА Данила Червоного, до таборів ГУЛАГу. Проект приквелу став переможцем десятого пітчингу Держкіно в червні 2017 року та буде включений до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів. А після передісторії творці хочуть взятися за сиквел (тобто продовження) подій першого фільму.

Крім цього «Червоний» матиме телевізійні версії: до проекту долучилася кінокомпанія Star Media, яка продюсує міні-серіали на основі всіх повнометражних частин трилогії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY