detector.media
21.08.2017 11:15
На Запоріжжі не всі депутати з’явилися на відкриту зустріч з журналістами – НСЖУ
На Запоріжжі не всі депутати з’явилися на відкриту зустріч з журналістами – НСЖУ
Журналісти з усієї України приїхали в райцентр Оріхів Запорізької області, щоб вимагати від місцевої влади припинити тиск на редакцію газети «Трудова слава», яка йде на реформування. На зустріч із журналістами прийшли керівники районної ради та голова фракції «Опозиційного блоку» і представник Радикальної партії Олега Ляшка. Лідери фракцій «Солідарність», «Батьківщина» і «Наш край» проігнорували журналістів

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Зокрема, під час візиту колег до редакції «Трудової слави» головний редактор газети Світлана Карпенко розповіла про тиск та перешкоджання з боку влади, яка перешкоджає реформуванню місцевої комунальної газети.

Крім того, за словами пані Карпенко, було прийнято незаконне рішення про звільнення головного редактора, а на її місце намагаються призначити лояльну кандидатуру.

Як повідомляє прес-служба НСЖУ, на зустрічі, що відбулася в районній раді, делегація Спілки оприлюднила звернення до голови районної ради та голів депутатських фракцій з вимогою винести на розгляд сесії питання про дотримання закону про реформування комунальної преси та розглянути питання про вихід зі складу співзасновників видання і надати газеті можливість здійснювати перетворення; зупинити незаконні конкурси на заміщення посади редактора та розглянути на сесії питання про скасування свого попереднього рішення щодо звільнення пані Карпенко.

Звернення підписали, зокрема, кореспонденти національних газет: «Голос України» – Наталія Яременко, «Факты  и комментарии» – Ірина Левченко, «Сільські вісті» – Леонід Логвиненко, активісти НСЖУ та журналісти із Запоріжжя інших регіонів України (всього – 30 прізвищ).

«НСЖУ і надалі буде продовжувати тиск на політиків, у тому числі і національного рівня, щоб допомагати журналістам місцевих газет», – прокоментував ініціатор акції солідарності, голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Нагадаємо, на Запоріжжі виникли проблеми через роздержавлення ще у однієї газеті. У Розівському районі Запорізької області звільнили головного редактора газети «Роз-інформ» Людмилу Подрєз та призначили виконувача обов’язків без згоди колективу. Наразі три журналіста, що працюють у редакції, не мають змоги випускати газету.

Фото: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY