detector.media
20.08.2017 16:03
Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині
Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині
Адвокат затриманого в Іспанії за турецьким ордером німецького письменника турецького походження Догана Аханлі повідомив, що іспанський суд звільнив письменника з-під варти, але ухвалив, що той має залишатися в Мадриді (Іспанія).

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомив адвокат Ільяс Уяр після засідання суду у справі письменника Догана Аханлі, тепер Туреччина муситиме подати офіційне звернення про екстрадицію, яке буде розглядати суд.

Нагадаємо,  письменник турецького походження Доган Аханлі, який має тільки громадянство ФРН, перебував в Іспанії на відпочинку. Його було заарештовано у своєму номері у готелі вранці в субботу, 19 серпня. Влада Німеччини назвала арешт політично мотивованим і зажадала звільнити свого громадянина.

Німеччина закликала Іспанію не видавати до Туреччини німецького письменника турецького походження Догана Аханлі, якого затримали в іспанській Гранаді за турецьким ордером на арешт.

Доган Аханлі, народжений у Туреччині, після військового перевороту 1984 року кілька років провів у в’язницях і 1991-го емігрував до Німеччини. Він, серед іншого, критично пише про масові вбивства вірмен у часи Першої світової війни в тодішній турецькій державі, Османській імперії, і про погане становище з правами людини в сучасній Туреччині.

Німецький підрозділ світового письменницького об’єднання ПЕН-клуб заявив, що вважає арешт Аханлі за ордером, виданим Туреччиною, політично мотивованим. Усі турецькі звинувачення проти письменника ґрунтуються на його діяльності поза межами Туреччини, додали в організації.

Німецьке агентство «Дойче пресе-аґентур» повідомляє, що Доган Аханлі, громадянин Німеччини, не має нині турецького громадянства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY