detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
21.08.2017 12:47
Прокат фільму «Червоний» охопить 70% кінотеатрів країни – Богдан Батрух
Прокат фільму «Червоний» охопить 70% кінотеатрів країни – Богдан Батрух
24 серпня, у День Незалежності України, художній фільм «Червоний» про воїна УПА, який підняв повстання у сталінському концтаборі, виходить в прокат в усіх великих містах України.

Компанія B&H Film Distribution, яка є прокатником фільму «Червоний», має домовленості щодо прокату стрічки в 70% всіх кінотеатрів країни. 

Про це повідомив «Детектору медіа» генеральний директор компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух.

«Те, скільки "Червоний" не сходитиме з екранів, залежить від глядачів, – зазначив пан Батрух. – Саме глядачі голосують "ногами і грошима" за той чи інший фільм».

Пан Батрух також нагадав, що основу глядацької аудиторії кінотеатрів складають люди віком 15-35 років, тому саме за їхніми враженнями робитимуться висновки щодо успішності «Червоного» в прокаті.

Партнером прокату фільму «Червоний» став телеканал ICTV, повідомили в прес-службі каналу.

Нагадаємо, «Червоний» – повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи, який є автором однойменного істричного роману.

Стрічка, яку спершу мав знімати Ахтем Сеітаблаєв, стала переможцем сьомого пітчингу Держкіно та була включена до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки.

Фільм зняли продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія у співпраці з литовською компанією Artbox за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Бюджет стрічки становив 20 млн грн, з яких половину надало Держкіно. Зйомки проходили навесні та влітку 2016 року в Кривому Розі на одній із закинутих шахт.

Червоний – прізвище головного героя роману і кінострічки, воїна Української повстанської армії Данила, який проходить усі випробування сталінських концтаборів, вступає в конфронтацію із табірним криміналітетом, піднімає повстання і намагається вирватися на волю. Головну роль грає Микола Береза.

Також у ролях: Олег Шульга, Олександр Мавріц, Яна Григоришина, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Любов Тищенко.

Над стрічкою працювали оператор-постановник Олександр Земляний, художник-постановник Юрій Ларіонов, продюсери Володимир Філіпов, Андрій Суярко та Алла Овсянникова, автор музики, італійський композитор Франко Еко.

Наразі в усіх великих містах проходять допрем’єрні покази.

«Червоний» планується зняти як трилогію. Приквел під назвою «Червоний. Без лінії фронту» розповідатиме про події у Львові, які передували ув’язненню головного героя, командира УПА Данила Червоного, до таборів ГУЛАГу. Проект приквелу став переможцем десятого пітчингу Держкіно в червні 2017 року та буде включений до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів. А після передісторії творці хочуть взятися за сиквел (тобто продовження) подій першого фільму.

Крім цього «Червоний» матиме телевізійні версії: до проекту долучилася кінокомпанія Star Media, яка продюсує міні-серіали на основі всіх повнометражних частин трилогії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY