detector.media
19.08.2017 09:34
До Дня Незалежності МІП проведе фотовиставку про кримських татар
До Дня Незалежності МІП проведе фотовиставку про кримських татар
24 серпня на Поштовій площі у Києві пройде фотовиставка, присвячена історії кримських татар

Про це повідомила перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час презентації програми заходів Кримського дому до Дня Незалежності: «Кримський Дім об’єднує серця», повідомляє прес-служба МІПа.

Пані Джапарова зазначила, що такі заходи особливо важливі не тільки в контексті інформування громадян про півострів і сьогоднішній стан речей на ньому, а й адвокації теми Криму в інформаційному просторі.

Міністр культури України Євген Нищук у свою чергу повідомив: 
«Серед великої насиченої програми по всій країні будуть чудові заходи, які ініціює "Кримський дім" і які відбудуться в Києві на Подолі. Нам важливо, що повноцінний майданчик буде виділено, щоб всі кияни, наші співвітчизники, могли прийти та відчути все різноманіття кримськотатарської культури, вираженої в музиці, танці».

Як повідомив програмний директор державного підприємства «Кримський дім» Алім Алієв, у концерті візьмуть участь відомі кримськотатарські та українські артисти, серед яких учасниця Євробачення 2013 року Злата Огневич, Ельзара Баталова, соул співачка Азіза Ібрагімова, яка виступить у Києві вперше, джазовий піаніст і композитор Усейн Бекіров.

 Нагадаємо, 9 серпня, у День корінних народів світу, МІП провів загальнонаціональну комунікаційну кампанію, в рамках якої розповідалося, хто такі кримські татари, караїми та кримчаки.

Як писав «Детектор медіа», до Дня Незалежності українські телеканали та радіо підготували спецвипуски:

 «Українське радіо» презентує спецпроект «Незалежність вустами українських захисників», який вестиме заслужений діяч мистецтв України, автор-виконавець, композитор Анжела Ярмолюк.

Телеканал «Еспресо» також веде підготовку до ефіру на День Незалежності України. 24 серпня глядачі побачать святковий марафон «Нація переможців».

До Дня Незалежності України студія «Квартал 95» і канал «1+1» готують національну телепрем’єру фільму «Слуга народу 2».Також телеканал покаже документальний історичний фільм «Україна. Продовження своєї історія», зйомки якого розпочалися у квітні.

Телеканал NewsOne підготував спеціальний проект «Гаранти незалежності» – матеріали та інтерв'ю про ключові події 26 років незалежності з вуст трьох Президентів України.

Телеканал ICTV готує спецпроект «26 речей, які нас змінили» - про знакові речі у житті українців, які так чи інакше вплинули на 26-річну історію нашої незалежності.

«Вікна-новини» на СТБ покажуть унікальний спецпроект кореспондента Сергія Стеценка «Обличчя України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY