detector.media
18.08.2017 11:47
Видворена з України російська журналістка навигадувала про заборону в Україні російської мови
Видворена з України російська журналістка навигадувала про заборону в Україні російської мови
Тамара Несесьян, яку СБУ 15 серпня видворила з України, в ефірі російського каналу «Россия-24» поскаржилася, що їй довелось переходити кордон вночі пішки

Журналістка Тамара Несесьян, яку СБУ 15 серпня видворила з України, в ефірі російського каналу «Россия-24» розповіла про подробиці своєї депортації з України.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Окрім розповіді про допит в CБУ і те, як, за її словами, їй довелось переходити кордон вночі пішки, Несесьян виклала свою інтерпретацію ситуації в Україні, не посилаючись при цьому ні на закони, ні на соціологічні опитування, ні на будь-які інші докази.

«Мені здається, переважна більшість населення – відсотків 90, проти чинної влади, проти їхньої політики, а зокрема – проти антиросійських дій, проти русофобський дій. Це і заборони російських книг, заборона російської мови в засобах масової інформації та в публічних місцях. Звичайно, люди проти, особливо в російськомовному Києві, де практично все населення говорить російською, в сім’ях спілкуються російською, а дітей у школах змушують читати Пушкіна в перекладі», – заявила видворена з України журналістка.

Як повідомляв «Детектор медіа», вночі 15 серпня з території України видворено російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Згодом пані Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що СБУ заборонила журналістці в'їзд на територію України строком на три роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY