detector.media
18.08.2017 10:12
У Монреалі покажуть короткометражку Ірини Асонової «Клітка для папуги, що говорить»
У Монреалі покажуть короткометражку Ірини Асонової «Клітка для папуги, що говорить»
Український короткометражний фільм режисера Ірини Асонової «Клітка для папуги, що говорить» відібрано до офіційної програми Всесвітнього кінофестивалю у Монреалі, Канада (Montreal World Film Festival). Стрічку створено компанією Constant Production в партнерстві з Fresh Production Group. Державним агентством України з питань кіно (Держкіно) фільму надано статус «національного»

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Психологічна драма «Клітка для папуги, що говорить» – це історія про молодого хлопця, який нещодавно прийшов з війни, але посттравматичний синдром не дає йому повернутися до нормального життя.

Режисер стрічки – Ірина Асонова, автор сценарію – Марина Журавська. Оператором виступив Костянтин Воробйов, художник-постановник – Євген Пітенін.

У ролях: Олег Щербина, Аліса Гур’єва, Вікторія Москаленко та Софія Прийма.

Держкіно повідомляє, що світовими продажами картини займається французька дистриб'юторська компанія Premium Films.

Всесвітній кінофестиваль у Монреалі входить у п’ятірку найпрестижніших кінофестивалів Америки та є одним із десяти найвідоміших кінофестивалів у світі. Цього року Монреальський кінофестиваль проходитиме з  24 серпня по 4 вересня.

Як нагадує Держкіно, днями українсько-італійський фільм «Ізі», створений компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України, став одним із переможців 70-го Міжнародного кінофестивалю у Локарно та отримав схвальні відгуки кінокритиків та глядачів фестивалю. В Україні драматична комедія «Ізі» виходить у прокат з 14 вересня 2017 р. 

Нагадаємо, на 42-му Міжнародному кінофестивалі TIFF–2017 в Торонто (Канада), який відбудеться з 6 по 17 вересня, Державним агентством України з питань кіно спільно з Посольством України в Канаді вперше буде організовано роботу Українського стенду.

Як писав «Детектор медіа», стрічку українського режисера Павла Острикова «Випуск 97» Junior Jury визнало найкращою в категорії короткометражних фільмів 70-го міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY