detector.media
17.08.2017 10:32
На територію Криму в тестовому режимі почали мовити п’ять українських каналів – Костинський
На територію Криму в тестовому режимі почали мовити п’ять українських каналів – Костинський
З чонгарської телекомунікаційної вежі на територію окупованого Криму в тестовому режимі розпочалася трансляція українських телеканалів

Про це повідомив директор компанії «Телемережі України» Петро Семерей, пише на своїй сторінці у Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) Сергій Костинський.

«На РТС Чонгар (Херсонська область) в тестовому режимі включено цифрове телебачення», – повідомив член Нацради.

За словами пана Костинського, на територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: «UA:Крим» (НСТУ), 5 канал, Прямий канал, ICTV та Чорноморська ТРК. З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт. З 1 листопада – з потужністю 1 кВт.

«Прошу земляків, які проживають в Яни Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському та Джанкойському районах, спрямовувати свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал та фіксувати українське мовлення на відео», – зазначив він та повідомив, що готується створення ще одного мультиплекса, в який увійдуть ще п’ять українських телеканалів.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у січні 2017 року було завершено будівництво телевежі в Чонгарі. У лютому 2017 року зі 150-метрової телевежі почалася трансляція цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 17 березня відбулося офіційне відкриття телекомунікаційної вежі в Чонгарі. 24 березня член Нацради Сергій Костинський повідомив, що для запуску цифрового телевізійного мовлення на півострів потрібно 3-4 місяці.

12 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на цифрове ефірне телевізійне мовлення на окупований Крим з використанням 50 ТВК (стандарт DVB-T2) у селищі Чонгарі Херсонської області та затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено в газеті «Голос України» 17 травня, заяви приймалися з 16 червня до 17 липня.

27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу, на який виставлялося п’ять місць у локальному мультиплексі для мовлення з телевежі, збудованої «Телемережами України» в Чонгарі. Територія мовлення – Красноперекопськ і Красноперекопський район, Джанкой і Джанкойський район.

З-поміж семи претендентів Нацрада обрала п’ятьох переможців: «UA: Крим», «Чорноморська ТРК», ICTV, 5 канал і «Прямий».

Тоді ж член Нацради Сергій Костинський повідомив, що в Чонгарі планується створення ще одного локального мультиплексу (вже прораховано частоту), що дасть змогу запустити ще до 10 телеканалів на Крим. Також планується запуск цифрового ефірного мовлення на Крим і з телевежі, яка будується в селищі Чаплинка Херсонської області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY