detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
16.08.2017 12:11
Прокуратура перевірить, чи є Філімоненко журналістом (ДОПОВНЕНО)
Прокуратура перевірить, чи є Філімоненко журналістом (ДОПОВНЕНО)
Прокуратура міста Києва перевірить причетність до журналістської діяльності відеоблогера каналу «Голос народу» Всеволода Філімоненка та мотиви нанесення йому тілесних ушкоджень головою Центру протидію корупції Віталієм Шабуніним

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Зазначено, що прокуратура врахувала звернення до правоохоронних органів представників ЗМІ та громадськості щодо невідповідності пана Філімоненка статусу журналіста.

«Інформація про причетність потерпілого до журналістської діяльності, а також мотивів нанесення тілесних ушкоджень, буде ретельно перевірена, після чого прийняте відповідне процесуальне рішення, – йдеться у повідомленні. – Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває».

«Це буде перевірено органом слідства в рамках досудового розслідування. У тому числі і те, чи виконував він у той час свої професійні обов'язки», – уточнила «Детектору медіа» прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

Зазначимо, напередодні повідомлялося, що Віталію Шабуніну інкримінують ч.2 ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналіста), покарання за якою становило до п'яти років позбавлення волі.

Проте 16 серпня у Дніпровському відділенні поліції столиці голові ЦПК оголосили підозру за статтею 122 (умисне завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до трьох років. У документі зокрема йдеться, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Нагадаємо, 8 червня у Києві біля Дніпровського військкомату виник конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу «Голос народу» Всеволодом Філімоненком. Голову ЦПК облили з газового балончика.  Цей інцидент між Шабунін та Філімоненком став епізодом анонімної програми «Слідами грантоїдів» на каналі «Україна».

Зазначимо, що останнім часом проти ЦПК і особисто Віталія Шабуніна ведеться кампанія з дискредитації роботи його організації, і в цілому ГО і окремих депутатів, які намагаються боротися з корупцією. Одним з активних учасників кампанії є і відеоблогер Всеволод Філімоненко. Він є членом партіїГеннадія Балашова «5.10» і помічником на громадських засадах депутата від Радикальної партії Ляшка Сергія Мельничука.

 

На фото - Віталій Шабунін та Всеволод Філімоненко

Фото: YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY