detector.media
15.08.2017 14:23
Експерт, через якого почався «ракетний скандал», у Twitter висловився на захист української влади
Експерт, через якого почався «ракетний скандал», у Twitter висловився на захист української влади
Експерт Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкл Ельман, на якого посилалося сумновідоме розслідування The New York Times, запевнив, що не звинувачував українську владу в причетності до постачання ракетних двигунів в Північну Корею

Про це він написав у Twitter. 

«Дозвольте мені уточнити щодо джерела надходження двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет КНДР: «Південне» – одне з кількох можливих джерел. У Росії є й інші потенціали», – цитує експерта Inforesist. 

«Я не вірю, що українська влада знала чи сприяла, якщо двигуни походять з України. Навпаки – Україна арештовувала північнокорейців у 2012 році!» – написав він.

Ельман також наголосив, що не казав про причетність українського уряду, а вважає передачу двигунів роботою рук російських чи українських контрабандистів.

Як відомо, американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій, посилаючись на слова Ельмана, вказало, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлі на чорному ринку двигунів, можливо, з українського заводу «Південмаш».

Як повідомляв «Детектор Медіа», заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зазначив: заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

Фото: BIN.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY