detector.media
15.08.2017 13:15
Пригоди журналістів «Волинь24» тривають: від смс-погроз – до каменюки у вікно
Пригоди журналістів «Волинь24» тривають: від смс-погроз – до каменюки у вікно
Журналістці інтернет-видання «Волинь24» Людмилі Яворській розбили вікно в оселі, де вона мешкає з сім’єю

Про це журналістка повідомила  у своєму Facebook і підтвердила представниці ІМІ у Волинській області.

Як розповіла ІМІ Людмила Яворська, подія сталася 14 серпня. Камінням у вікно кидав маленький хлопчик, якого підмовили дорослі хлопці: у дворі бачили хлопців на велосипедах.

У той час, коли розбили вікно на кухні, вдома була сама Людмила, її чоловік Костянтин Яворський, теж журналіст, та дочка.

Водночас журналістка не сказала представниці ІМІ, з чим пов’язує напад.

На думку медіа-юриста ІМІ Максима Ратушного, перешкод для звернення до правоохоронців та захисту своїх прав у цьому випадку немає, позаяк заява пишеться не на «конкретну особу», а з приводу факту правопорушення.

«Якщо журналістка пов’язує цей випадок зі своєю професійною діяльністю, або хоче відновити справедливість – авжеж, звертатися, для того, щоб визначити, хто підговорив на це, плюс відшкодування збитків з батьків хлопчика», - зазначив медіа-юрист.

Нагадаємо, це вже не перший інцидент із журналістами «Волині24». Цього літа головний редактор «Волинь24» Юрій Ричук вже отримував телефонні і смс-погрози.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у червні цього року головному редактору “Волинь24” Юрію Ричуку погрожувала власниця “Луцьккондитер” після відмови зняти з сайту матеріали про “Луцьккондитер”. Через погрози редактор звертався до поліції.

1 серпня головний редактор інтернет-видання “Волинь24” Юрій Ричук отримав телефонний дзвінок з погрозами після допису про голову правління Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Олександра Товстенюка. Чоловік, який дзвонив, не представився, але натякнув, щоб Ричук “не писав про інвалідний візок”.

Луцька поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом телефонних погроз головному редактору інтернет-видання “Волинь24” Юрію Ричуку, яке сталося 1 серпня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY