detector.media
15.08.2017 10:30
У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід
У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід
Заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією, вважає Дмитро Золотухін

Про це заступник міністра інформаційної політики повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Цікаво, що стаття у вічно_свободо_словному виданні ґрунтується здебільшого на словах одного експерта з ракетних технологій, який у 1995-2001 роках очолював програму скорочення ракетних озброєнь в Росії», - відзначив пан Золотухін.

Як відомо, напередодні американська газета The New York Times опублікувала статтю із заголовком «Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники». Видання посилається зокрема на фахівця з ракетних питань у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Еллемана.

«Виходить, що більшість «західних експертів», які критикують Україну, тим чи іншим чином були в минулому пов'язані з Росією», - резюмує Дмитро Золотухін, додавши, що це навряд чи збіг обставин.

«Наразі немає фактичних підстав звинувачувати Еллемана у прямій роботі на Кремль, хоча цього факту виключати не треба. Такий «звіт» міг бути замовлений «під чужим прапором». Однак у тому, що російська сторона причетна до масштабного розголосу та відповідного ефекту цього матеріалу, в мене сумнівів немає», - зазначив пан Золотухін.

Як повідомлялося, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Дослідження Інституту Ройтерз виявило велику різницю між новинними медіа та соціальними мережами з погляду їхньої здатності відокремити факт від вигадки. У таких країнах, як США (38/20%), Канада (51/24%) та Велика Британія (41/18%), люди вдвічі частіше вірять новинним медіа. Лише у Греції більше людей довіряють соціальним мережам (19/28%), але це більше пов'язано з поганою думкою про новинні медіа загалом, аніж із якістю інформації в їхніх стрічках новин. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY