detector.media
14.08.2017 12:30
«У жодному місті ми не почули, що Донбас потрібно відрізати» - речниця Громадського марафону «Навіщо нам бути разом?»
«У жодному місті ми не почули, що Донбас потрібно відрізати» - речниця Громадського марафону «Навіщо нам бути разом?»
За словами Тетяни Мосенцевої, реінтеграцію окупованих територій потрібно починати вже зараз – з інформаційної галузі

Чим більше буде українського контенту на тимчасово окупованих територіях, чим більше буде можливостей для безпосереднього спілкування, тим менше підтримки буде в позиції, що Україна там не потрібна, вважає речниця Громадського марафону «Навіщо нам бути разом?» Тетяна Мосенцева.

Про це вона розповіла в ефірі Громадського Радіо.    

За словами пані Мосенцевої, процес інформаційної інтеграції загалом, не кажучи окремо про Донбас і Крим, може зайняти роки.

«Ми вже відвідали чотири міста: Вінниця, Харків, Івано-Франківськ та Запоріжжя. І в жодному місті ми не почули, що Донбас потрібно відрізати, люди казали, що це наша територія, Донецька і Луганська області – це Україна, і там живуть наші громадяни. І це добра тенденція», — розповідає Тетяна Мосенцева.

Водночас є виклик в тому, що подекуди на непідконтрольних територіях говорять, що Україна їм не потрібна.

«На цей виклик ми шукаємо відповіді, в тому числі і в рамках нашої ініціативи. Йдеться насамперед про спілкування. Як виникла ідея марафону? Як відповідь на запит щодо прямої комунікації з тих питань, які в публічному полі наразі або надто політизовані, або надто спрощені. Тому це питання інформаційної політики: чим більше буде українського контенту на тимчасово окупованих територіях, чим більше буде можливостей для безпосереднього спілкування, тим менше підтримки буде в позиції, що Україна там не потрібна», — переконана речниця Громадського марафону.

Марафон «Навіщо нам бути разом» проходить за підтримки посольства Швейцарії в Україні та за участі двох українських громадських організацій - Українського незалежного центру політичних досліджень та єдиного координаційного центру «Донбас».

Як повідомляв «Детектор Медіа», перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова висловила переконання, що для розвитку медіа і способів протидії ворожим інформаційним впливам на Донбасі потрібно створити особливі умови, зважаючи на неприбутковість і ризиковість ведення в регіоні журналістської діяльності в регіоні. 

Фото: Громадський простір

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY