detector.media
13.08.2017 11:24
У Києві збиратимуть кошти на підтримку 48 українських політв’язнів у Росії
У Києві збиратимуть кошти на підтримку 48 українських політв’язнів у Росії
У неділю, 13 серпня, в Києві відбудеться благодійний аукціон на підтримку українських політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії за гратами.

Як повідомляють організатори, це буде друга спроба провести захід - початку аукціон мав відбутися 27 липня, але його перенесли через несприятливі погодні умови, передає видання «Крим.Реалії».

13 серпня аукціон стартує о 18:00 в столичному кафе «Піца Ветерано». Його організовують радник міністра закордонних справ України з питань політв'язнів, колишній політв'язень, звільнений за обміном,  Геннадій Афанасьєв і громадська організація «Євромайдан-Крим».

«З моменту початку окупації Криму і війни на сході України більше 48 наших громадян стали заручниками Російської Федерації. Вони безпідставно утримуються в російських в'язницях, деякі навіть вже засуджені за необгрунтованими звинуваченнями до позбавлення волі на десятки років. Українські політв'язні в Росії не мають належної фінансової підтримки. Наш громадський обов'язок - морально і фінансово підтримати їх! », - зазначають організатори.

Лоти для аукціону - вишиті картини - надала майстриня, переселенка з анексованого Криму. Стартові ціни на них - від 500 гривень.

Всі кошти, виручені від їх продажу, підуть на підтримку політв'язнів українців і подарунки їм до Дня незалежності України. Всього організатори планують допомогти 48 політв'язням.

Нагадаємо, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що Україна мусить створити єдиний координаційний центр з питань звільнення своїх громадян, незаконно ув'язнених в Росії й на окупованих територіях Криму й Донбасу, а також надати їм спеціальний статус і соціальну підтримку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY