detector.media
11.08.2017 17:10
На Херсонщині розпочала мовлення нова кримськотатарська радіостанція «Хаят»
На Херсонщині розпочала мовлення нова кримськотатарська радіостанція «Хаят»
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив про початок мовлення нової кримськотатарської радіостанції «Хаят» на межі з окупованим Росією Кримом.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Протягом останнього року Національна рада та Міністерство інформаційної політики дали життя двом новим кримським радіостанціям: Радіо "Хаят" та "Радіо Крим.Реалії", а також забезпечили повернення в ефір радіостанції "Meydan" - в Генічеську та Чонгарі. Так, кожна радіостанція вигравала конкурси на вільні радіочастоти в Херсонській області і ставала ліцензіатом Національної ради. Нарешті, Радіо "Хаят" вийшло в ефір - в Василівці, на частоті 103.5 МГц. Наступними мають вийти в ефір "Радіо Крим.Реалії" - з Чонгару, на 105.9 МГц», - повідомив Сергій Костинський.

Він також висловив сподівання, що нові радіостанції подаватимуться на нові конкурси Нацради з метою мовлення на півдні Херсонщини і на територію окупованого Криму. Член Нацради розраховує, що таким чином будуть створені радіомережі там, де є дефіцит українського мовлення.

Нагадаємо, 28 липня 2016 року нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 103,5 МГц у селі Василівці Херсонської області. Радіо «Хаят» - це радіостанція агентства «Кримські новини» (QHA). Власницею і директоркою ТОВ «Агентство “Кримські новини”» є Гаяна Юксель.

«Хаят» у перекладі з кримськотатарської означає «життя». 

Радіо «Хаят» було єдиним претендентом у конкурсі на частоту 103,5 МГц у Василівці. Крім цієї частоти, радіостанція подала заявки на ще три частоти – у Василівці, Генічеську і Новотроїцькому (Херсонська область), але не сплатила конкурсної гарантії, тому Нацрада прийняла рішення не допустити її до конкурсу на інші три частоти.

За пропозицією члена Нацради Сергія Костинського до ліцензії радіо «Хаят» записано особливі умови: не менше 50% інформації для кримської громади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY