detector.media
10.08.2017 17:11
У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»
У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»
Тверський районний суд Москви (Росія) виніс вирок у справі про підготовку референдуму «За відповідальну владу»: журналіст російського видання «РБК» Олександр Соколов отримав 3,5 роки колонії, письменник Юрій Мухін – 4 роки умовного позбавлення волі. Активісти Валерій Парфьонов і Кирило Барабаш засуджені до 4 років ув’язнення кожен.

Олександра Соколова, Валерія Парфьонова, Кирила Барабаша і Юрія Мухіна звинувачують в екстремізмі за те, що вони нібито продовжували діяльність забороненої організації «Армія волі народу». Журналіст Соколов останні два роки перебуває під арештом. На його захист раніше виступили члени Незалежної профспілки журналістів і працівників ЗМІ. На їхню думку, справа стосовно кореспондента РБК пов’язана з його антикорупційними розслідуваннями.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав всіх обвинувачених у справі про підготовку референдуму «За відповідальну владу» політв’язнями.

Журналіст Олександр Соколов був узятий під варту в липні 2015 року з обвинуваченням в участі в діяльності організації «Армія волі народу», яка визнана в Росії екстремістською. За версією слідства, після заборони організація продовжила діяльність, змінивши назву на «Ініціативну групу з проведення референдуму" За відповідальну владу "». Сам Соколов свою провину заперечує, стверджуючи, що його переслідують за професійну діяльність.

Нагадаємо, журналіст російського видання «РБК» Ілля Рождественський заявив, що звільнився з холдингу через те, що керівництво редакції відмовилося випустити його текст про «секретну в'язницю» ФСБ в Підмосков'ї.

На фото - Олександр Соколов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY