detector.media
08.08.2017 18:32
В Росії звільнили політв’язня, якого засудили після документального фільму каналу НТВ
В Росії звільнили політв’язня, якого засудили після документального фільму каналу НТВ
Сьогодні, 8 серпня,в Росії вийшов на свободу координатор «Лівого фронту» Сергій Удальцов, який 4,5 роки перебував у місцях позбавлення волі за звинуваченням в «організації масових заворушень» на Болотній площі в Москві в 2012 році.

Про це написала дружина політв’язня Анастасія Удальцова в своєму Facebook.

Вона також повідомила,  що прес-конференція Сергія Удальцова відбудеться 10 серпня.

Кримінальну справу проти Сергія Удальцова і російського активіста Леоніда Развозжаєва було відкрито в 2012 році після показу російським телеканалом НТВ документального фільму «Анатомія протесту», нагадує «Апостроф». Його автори стверджували, що Удальцов і Развозжаєв зустрічалися з грузинським політиком Гіві Таргамадзе і обговорювали з ним можливість підготовки масових заворушень і повалення влади в Росії.

Цю інформацію почав розслідувати Слідчий комітет РФ. На суді Удальцов свою провину не визнав. Відзначимо, що російський опозиціонер вийшов на свободу після закінчення терміну тюремного ув'язнення, а не за амністією або умовно-дострокового звільнення.

Нагадаємо, Леонід Развозжаєв, помічник екс-депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова, заявляв, що був викрадений 19 жовтня 2012 року у Києві російськими спецслужбами. До України він приїхав просити про надання політичного притулку. Два дні після того він з'явився в Москві, де постав перед судом за звинуваченням в «підготовці до організації масових заворушень». За офіційною версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв сам прийшов до правоохоронців у Москві з зізнанням і визнав, що брав участь у плануванні заворушень. Натомість Развозжаєв через стверджує, що спецслужби його доправили до Москви, де домоглися від нього зізнання тортурами й тиском.

Леонід Развозжаєв вийшов на волю у квітні 2017 року і заявив «Русской службе ВВС», що всі свідчення з нього вибивали за сценарієм документального фільму НТВ.

Фото: ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY