detector.media
07.08.2017 19:52
У Якутську поліція відпустила учасниць Pussy Riot, які провели акцію на підтримку Олега Сенцова
У Якутську поліція відпустила учасниць Pussy Riot, які провели акцію на підтримку Олега Сенцова
У російському Якутську суд повернув у поліцію адміністративну справу щодо учасниць панк-гурту Pussy Riot Марії Альохіної і Ольги Борисової, які провели у місті акцію на підтримку ув’язненого українського режисера Олега Сенцова. Активісток, які були затримані, відпустили з-під варти.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Суд повернув у поліцію матеріали справи учасниць Pussy Riot «для усунення недоліків».

Нагадаємо, Марія Альохіна і Ольга Борисова розгорнули на мосту у Якутську (республіка Саха, Росія), неподалік колонії, де утримується український режисер-політв'язень Олег Сенцов, транспарант з вимогою його звільнення Free Sentsov.

У понеділок, 7 серпня, активісток затримали. За словами Альохіної, що їх доправили до поліцейського відділку, щоб скласти протокол про проведення неузгодженої акції.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 13 липня у Москві, біля посольства України, учасниця російської панк-рок-групи Pussy Riot Марія Альохіна та активістка Ольга Борисова з Pussy Riot Theathre привітали українського режисера Олега Сенцова з днем народження. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY