detector.media
07.08.2017 19:07
Костинський підтвердив, що влада окупованого Криму прагне блокувати українське мовлення на півострів
Костинський підтвердив, що влада окупованого Криму прагне блокувати українське мовлення на півострів
Член Національної ради з питань телебачення й радіомовлення Сергій Костинський підтвердив, що підконтрольна Кремлю влада Криму має намір побудувати вежу неподалік від Джанкоя для блокування теле- й радіосигналу з материкової України.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Чонгарська вежа створює для росіян проблеми в Північному Криму. Саме тому окупаційна влада планує у 2018 році за державний кошт будівництво власної вежі неподалік Джанкоя, для протидії Чонгару, висотою 151 метр - РТС "Соленое Озеро"», - повідомив Сергій Костинський.

Нагадаємо, у Джанкойському районі окупованого Криму, недалеко від кордону з материковою частиною України, Росія планує зведення нової телевежі, яка буде ретранслювати російські телеканали на півострів. Зведення радіотелевізійної станції, яка отримала назву «Солоне Озеро», замовило підприємство «Російська телевізійна і радіомовна мережа», що належить РФ.

«В напрямку Криму, в сфері телерадіомовлення, ми працюємо першим номером, володіємо ініціативою, тоді як окупаційна влада діє лише у відповідь. Отже, поки вони будуть намагатися відповідати на наші кроки, будемо продовжувати реалізацію Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області і на територію Криму. Згідно з цією стратегією, кількість телеканалів і радіостанцій, що мовитимуть на півострів, буде збільшуватися», - зазначив Сергій Костинський.

Він також зауважив, що «росіянами будуть витрачені мільйони рублів з державного бюджету РФ на безглуздий проект, в той час, коли в них є проблеми з енергетикою, водою, соціальними виплатами».

Член Нацради зазначив, що проект «Чонгарська вежа», реалізований на Херсонщині, було «розроблено державою, але на його реалізацію було залучені не державні, а приватні інвестиції».

Нагадаємо, 17 березня неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» на Херсонщині, біля адміністративної межі з окупованим Кримом, відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони півострова.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що очікує у 2017 році початку будівництва другої телевежі на межі з Кримом і фінансування програм українського мовлення для окупованого півострова.

Пізніше для розширення площі покриття українським мовленням в анексованому Росією Криму і покращення прийому сигналу у деяких районах на території Херсонщини вирішено не будувати нову телекомунікаційну вежу в населеному пункті Каланчак (Херсонська область). Замість цього буде збільшено висоту діючих Чаплинської і Чонгарської.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY