detector.media
Гала Скляревська
07.08.2017 18:59
В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал
В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал
Проект започаткувала колишня заступниця головного редактора журналу «Натали»

Вікторія Пасічник, яка майже 10 років працювала у глянцевому виданні «Натали», запустила сайт ukrainky.com, який планує розвивати як жіночий, проте не глянцевий. Про новий ресурс вона розповіла «Детектору Медіа».

«Шеф-редактор, автор концепції та ідея – я. Причому ідея дуже давня. По-перше, я родом зі Львова, і всі мої рідні давно шпиняли – коли ви вже створите щось українською. По-друге, хотілось журнал "як для себе" - для реальних розумних жінок з реальним життям і інтересами. Без отих пустих красивостей (всюди "ізисканий вкус і тонкій аромат" – нудить вже, чесно) і без отого неживого фешну, арту, концептів, інсайтів, менторів чи як там зараз модно писати у глянці. Ми всі дорослі жінки – ну не треба нам десятий раз про Бреда Пітта чи "10 способів знайти чоловіка". У нас нема часу на красивості і пустомовства – нам потрібно коротко, ясно, цікаво і, бажано, дотепно. У нас і стилістика така – дотепний виклад, розмовний жанр – ми ніби розмовляємо, переказуємо подружкам все, що почули, взнали самі», - розповіла пані Пасічник. 

Сайт вона запустила разом із бізнес-партнером, імені якого не називає: «Стартовий капітал проекту – 60% власні заощадження, 40% - інвестор та партнер, у якого кілька бізнесів. Ми робимо ставку на українських виробників та співпрацю з ними. В Україні бум на "все своє" – на марки, стартапи, ініціативи, усім їм потрібен простір і майданчик для проявів – інформаційних, комерційних, не по накрученій ціні глянцевих мереж. Ми розробили стратегію і бізнес-план і плануємо вже до кінця року вийти якшо не в маленький плюс, то хоча б у нуль».

Зараз у команді проекту 8 осіб - це колишні журналісти «Натали», «Единственная», Vogue.ua. Дизайн сайту розробляли Світлана Гавриляк та Ольга Марциновська, які також раніше працювали у глянці.

Нагадаємо, що зараз тільки сайт burdastyle.ua є виключно україномовним ресурсом, а Vogue.ua має україномовну версію сайту. Інші найбільш популярні жіночі онлайн-видання, включно з elle.ua, harpersbazaar.com.ua, edinstvennaya.ua, natali.ua, officiel-online.com, cosmo.com.ua, marieclaire.ua, liza.ua та pink.ua мають виключно російськомовні версії сайтів.

Фото: ukrainky.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY