detector.media
06.08.2017 13:04
Телебачення в Україні не буде збитковим, коли залишаться 3-5 каналів – Андрій Куликов
Телебачення в Україні не буде збитковим, коли залишаться 3-5 каналів – Андрій Куликов
Ведучий, журналіст, медіа-експерт та співзасновник «Громадського радіо» Андрій Куликов вважає, що кількість каналів в Україні повинна зменшитись, аби вони змогли стати самоокупними за рахунок реклами.

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода» у відповідь на запитання журналіста: «Якщо говорити про великі українські телеканали, то це такі іграшки, цяцьки, даруйте, дуже дорогі. Вони ж не можуть бути самоокупними, як дехто стверджує? Неважаючи на весь обсяг реклами. Чи можуть бути самоокупними?».

«У принципі вони можуть бути самоокупними. Вони не є такими зараз і ніколи не були. За моїми даними, лише один раз за все своє існування «1+1» вийшов в нулі, і один раз чи два «Інтер» наблизився до того, щоб самоокупитися. Але практика, коли розміщують приховану рекламу, коли продають новини замість того, щоб продавати рекламний час, воно, знаєте, і спокушає, і так легше. Тому поки у нас існують ці 15 чи 20 загальноукраїнських телеканали, доти не буде самоокупних телеканалів, - сказав Андрій Куликов.

За словами Андрія Куликова, телеканалів в Україні повинно залишитись в чотири рази менше, ніж є зараз, - буквально 3-5 каналів.

Нагадаємо, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко сказав в інтерв’ю «Декетору медіа», що беззбиткове телебачення  - це невелика кількість каналів, які фінансуються за рахунок реклами, плюс платна дистрибуція: «Якщо ви подивитеся на європейський ринок, то, по-перше, там є усталена традиція невеликої кількості телевізійних каналів, що дозволяє їм залишатися бізнесом, всі інші канали працюють у системі платної дистрибуції». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY