detector.media
05.08.2017 16:34
ОБСЄ стурбована переслідуванням в Польщі журналіста Томаша Пьонтека – «Радио Свобода»
ОБСЄ стурбована переслідуванням в Польщі журналіста Томаша Пьонтека – «Радио Свобода»
Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) стурбована кримінальним переслідуванням в Польщі журналіста і письменника Томаша Пьонтека, пов’язаного з опозиційною до нинішньої польської влади «Газетою Виборчою».

Про це повідомляє російське видання «Радио Свобода».

Нещодавно Томаш Пьонтек випустив свою книгу-розслідування «Мацеревіч і його секрети», в якій висловив припущення, що нинішній міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич пов’язаний з Кремлем. Крім того журналіст стверджує, що міністр руйнує польську армію. «Кошти, які повинні йти на армію, перенаправляються на територіальну оборону, яка буде збіговиськом неонацистів і прихильників Путіна», - аргументував він.

Після виходу в світ книги Пьонтек «Мацеревіч і його секрети» Міноборони Польщі подало на автора в суд, звинувативши його в «використанні сили або погрози щодо співробітника державної установи» і в «публічній образі або приниженні конституційного відомства». У разі винесення обвинувального вироку Пьонтеку загрожує 3 роки позбавлення волі.

ОБСЄ закликає владу Польщі проявити стриманість і захистити свободу ЗМІ в країні.

Ще 10 організацій, що борються за свободу преси, включаючи «Репортерів без кордонів» і Freedom House, направили листи до Антонія Мацеревича із закликом припинити судове переслідування журналіста.

Сам Пьонтек заявив 4 серпня, що ніколи не погрожував міністру і не бачить ніяких підстав для судового позову. За його словами, припущення про російські зв'язки Мацеревича підтверджуються багатьма джерелами і можуть мати серйозні наслідки для Польщі і НАТО.

Нагадаємо, польський президент Анджей Дуда заявив, що наразі у Польщі панує абсолютна свобода медіа, а проблеми з нею були у попередніх урядів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY