detector.media
04.08.2017 16:20
До Дня поліції правозахисники презентували порадники, щоб допомогти громадянам спілкуватися з поліціянтами
До Дня поліції правозахисники презентували порадники, щоб допомогти громадянам спілкуватися з поліціянтами
Асоціація УМДПЛ радить, як вирішувати будь-яку конфліктну ситуацію законним шляхом

4 серпня Національна поліція України святкує своє професійне свято. Асоціація УМДПЛ підготувала кілька практичних порадників, покликаних підвищити правову обізнаність громадян і поліпшити комунікацію суспільства з поліцією, зокрема  сприяти вирішенню будь-якої конфліктної ситуації законним шляхом.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в Асоціації УМДПЛ (Українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів).   

У пораднику «Адвокат у кишені» викладено базові поради, як поводитись з працівниками поліції. Порадник розкриває найбільш типові ситуації - «Зустріч із поліцейським на вулиці»; «Вас звинувачують у вчиненні адміністративного правопорушення та затримують»; «Вас викликають у відділення поліції»; «Обшук Вашого помешкання або іншого володіння» тощо.

1

У пораднику «10 порад водієві» найбільш типові ситуації згруповано у такі тематичні блоки: «Вас зупинила поліція»; «Поверхнева перевірка та огляд автомобіля»; «Огляд на стан сп’яніння»; «Ваш автомобіль хочуть доставити на штрафний майданчик» тощо.

У третьому практичному пораднику серії «Ти і поліція» - «Взаємодія з поліцією у зоні проведення АТО» - розглянуто типові ситуації, що виникають із поліцією в зоні проведення антитерористичної операції. Видання орієнтоване на тих, хто прагне до безконфліктного перебування в зоні проведення АТО – волонтерських організацій, місцевих мешканців та інших.

У пораднику «Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією» розглядаються основні етапи притягнення до відповідальності: складення протоколу про адміністративне правопорушення, затримання за вчинення адміністративного правопорушення та складення протоколу про це, здійснення особистого огляду та огляду речей особи, а також винесення постанови по/у справі про адміністративне правопорушення, якою накладається адміністративне стягнення (покарання), оскарження такої постанови, виконання постанови (сплата штрафу).

У п’ятому пораднику серії – «Підлітку про поліцію» - викладено базові поради щодо основ спілкування з поліцейськими для неповнолітніх.

Більш розгорнута інформація з практичних порадників «Адвокат у кишені» та «10 порад водієві» міститься у мобільному додатку «Поліція під контролем» – http://policeundercontrol.org/.

Також для завантаження доступна візуалізована інформація.

Фото: Асоціація УМДПЛ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY