detector.media
04.08.2017 13:47
Радіо Relax стало загальнонаціональною мережею
Радіо Relax стало загальнонаціональною мережею
У липні радіо Relax розширило свою мережу до 23 передавачів, розпочавши мовлення на придбаних у холдингу «Вести Украина» частотах ТРК «Онікс». Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи «ТАВР Медіа».

За підрахунками радіогрупи «ТАВР Медіа», сигнал радіо Relax відтепер чують мешканці 55 міст України. Таким чином, портфель «ТАВР Медіа» поповнився ще однією загальнонаціональною мережею (у холдингу вже є мережі «Хіт ФМ», «Русское радио – Украина», Kiss FM, Radio Roks, «Мелодія FM»).

З липня 2017 року радіо Relax запустилося на 16 передавачах ТРК «Онікс», на яких раніше мовило радіо «Перець ФМ»: Житомир, Запоріжжя, Ковель, Конотоп, Краматорськ, Кривий Ріг, Кропивницький, Луцьк, Первомайськ, Рівне, Старобільськ, Суми, Тернопіль, Хмельницький, Черкаси, Чернігів.

Ці міста додалися до 7 міст, у яких раніше мовило радіо Relax: Київ, Вінниця, Дніпро, Кам’янець-Подільський, Ніжин, Сєвєродонецьк, Харків. Окрім них у ліцензіях радіо Relax були Донецьк, Сімферополь і Судак, але на цих тимчасово окупованих і не підконтрольних Україні територіях мовлення наразі відсутнє.

Під час переоформлення ліцензій ТРК «Онікс» на радіо Relax «ТАВР Медіа» відмовилася від п’яти частот у невеликих населених пунктах, які були вилучені з ліцензії радіо Relax: Дубровиця, Зарічне, Кам’янець-Подільський (там Relax уже був присутній), Підгайці, Хуст. Водночас у ліцензії залишилися інші два маленьких населених пункти: Чаплинка Херсонської області та Косівська Поляна (Рахів) Закарпатської області. Однак там Relax не розпочав мовлення. «Детектор медіа» очікує на відповідь «ТАВР Медіа» щодо подальшої долі цих двох частот.

У «ТАВР Медіа» пояснюють, що до розширення та розвитку мережі їх спонукав успіх радіостанції Relax. «На сьогодні в Україні конкуренція на ринку доволі щільна, тому, створюючи новий продукт, ми перш за все думали про те, аби дати слухачеві дещо ексклюзивне, що б можна було виміряти не лише раціонально, але й емоційно. Наш розрахунок виявився вірним, оскільки за 4 роки роботи в Києві та ще в кількох містах легке та спокійне радіо Relax отримало досить високу оцінку слухача. А це означає, що сьогодні ми можемо розвивати не лише ті маркетингові стратегії, що базуються на раціональних, прикладних мотивах, але й вигравати, маючи на увазі суто емоційні цінності. Тому тепер ми впевнено починаємо мережеве мовлення», - прокоментував голова правління «ТАВР Медіа» Ігор Чернишов.

«Легке та спокійне радіо Relax є першим прецедентом на українському радіоринку, коли основним вектором позиціонування є, власне, не контент, а настрій, котрий створює продукт. В Україні ми першими використали таку маркетингову стратегію, і, як показують наші рейтинги, явно виграли!», - вважає генеральний продюсер «ТАВР Медіа» Віталій Дроздов.

Нагадаємо, Радіо Relax розпочало мовлення в січні 2013 року у Києві, Дніпрі, Вінниці та кількох невеликих містах замість придбаної холдингом «ТАВР Медіа» та переформатованої радіостанції «Music радіо». Основа – легка та спокійна музика, формат – easy listening. У 2014 році «ТАВР Медіа» приєднав до мережі радіо Relax Донецьк і Харків.

У грудні 2016 року Нацрада виявила, що радіо Relax, «Хіт ФМ» і «Русское радио – Украина» понад півтора роки не мовили в Сєвєродонецьку, але не стала оголошувати їм попередження, натомість радіостанції невдовзі відновили мовлення.

У червні 2017 року «ТАВР Медіа» придбав у холдингу «Вести Украина» радіокомпанію «Онікс» («Перець ФМ»), яку придбав кілька років тому в «Першої української радіогрупи» Андрія Карпія, але на яких Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не дозволила запустити «Радио Вести». Де-юре власницею ТРК «Онікс» стала фінансова директорка групи «ТАВР Медіа» Інна Черкашина. 29 червня Нацрада дозволила ТРК «Онікс» змінити позивний і програмну концепцію на радіо Relax, а також вилучити з ліцензії п’ять частот у невеликих містах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY