detector.media
03.08.2017 16:26
Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності
Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності
За словами глави кіберполіції Сергія Демидюка, після останньої кібератаки зреагували тільки 10% підприємств, інші не вжили жодних заходів безпеки

Начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк припустив, що наступна кібератака станеться 24 серпня, коли Україна відзначатиме День незалежності.

Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».   

«Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України», — заявив пан Демидюк.

За його словами, у програмному забезпеченні М.Е.Doc було багато елементів, які все ще не активовані.

«Ми ще не знаємо всіх властивостей вірусу. У нас близько 1,3 тис. офіційних заяв, за якими розпочато кримінальні провадження. Якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили дуже потужні резерви», — сказав він.

За словами глави кіберполіції, після останньої кібератаки зреагували тільки 10% підприємств, як державних, так і приватних. Всі інші не вжили жодних заходів безпеки.

Нагадаємо, що 27 червня Україну накрила масштабна хакерська атака, яка призвела до масових збоїв у роботі державних відомств, торгових мереж, енергокомпаній, ЗМІ, банків, поштових сервісів і платіжних терміналів.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY