detector.media
02.08.2017 11:45
Мешканці Володимирівки на Донеччині «не відчувають інформаційного дискомфорту» - Мінінформ
Мешканці Володимирівки на Донеччині «не відчувають інформаційного дискомфорту» - Мінінформ
Селище «повністю кабелізоване» і «охоплене» кількома Інтернет-провайдерами

Селище Володимирівка Волноваського району Донеччини, попри те, що розташоване в зоні нестабільного ефірного мовлення, в кількох кілометрах від лінії розмежування, не відчуває «жодного інформаційного дискомфорту».

У цьому пересвідчилася Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України, проаналізувавши стан телерадіомовлення на території Володимирівської селищної ради, повідомляє прес-служба МІП.

За словами радника міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народного депутата України Олександра Бригинця, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія, «село розташоване в зоні нестабільного ефірного мовлення, в десятку кілометрів від лінії розмежування, але жодного інформаційного дискомфорту жителі не відчувають, бо селище повністю кабелізоване».

Співробітник селищної ради Надія Грицай розповідала, що в селищі ніхто уявлення не має, що робиться з прийомом ефірного сигналу, адже за невеликі кошти кожен може отримати півсотні українських телеканалів. «До речі, тут ще й висока конкуренція між Інтернет-провайдерами. У селищі їх працює кілька і є можливість мати рівно такий об’єм послуг, який потрібно, за помірні кошти», - зазначила пані Грицай.

Як повідомляв «Детектор Медіа», перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова висловила думку, що мовлення вздовж кордону з РФ та на лінії розмежування з окупованими територіями має здійснюватися в особливому режимі.

«Російська пропаганда найбільш відчутна саме тут. Але для розвитку медіа, а відповідно способів протидії ворожим інформаційним впливам, потрібно створити особливі умови, зважаючи на неприбутковість і ризиковість ведення журналістської діяльності в регіоні. Формула реалізації мовлення та підтримки ЗМІ має бути знайдена», - вважає пані Джапарова. 

Фото: mip.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY