detector.media
01.08.2017 12:42
Телевежа у Бахмутівці дозволить охопити українським мовленням всю територію до «лінії розмежування» - Джапарова
Телевежа у Бахмутівці дозволить охопити українським мовленням всю територію до «лінії розмежування» - Джапарова
Телевежа також охопить частину тимчасово окупованих територій – Луганськ і Алчевськ, зазначила перший заступник очільника Мінінформполітики

Про результати відновлення українського телерадіомовлення на Луганщині перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова розповіла під час Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області на період до 2020 року», який відбувся в Києві за підтримки Програми розвитку ООН та Луганської ОДА.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«За період 2015-2017 рр. від іноземних партнерів залучено понад 60 передавачів, а також одну телевежу, - повідомила пані Джапарова. - Крім того, для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот – це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні. Тобто третина радіочастотного ресурсу пішла в Донецьку та Луганську області, а Суспільне мовлення отримало в зоні АТО 24 частоти».

Еміне Джапарова нагадала, що вже розпочато будівництво телекомунікаційної вежі в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області. «Наразі продовжується будівництво РТПС у Бахмутівці Луганської області. Загалом висота вежі становитиме 134 м, завдяки чому сигналом українських телеканалів і радіостанцій буде охоплено підконтрольні території впритул до «лінії розмежування». Телевежа також охопить ще й частину тимчасово окупованих територій (Луганськ, Алчевськ)». Усе це здійснюється в рамках режиму з особливим мовленням.

Постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер у свою чергу розповів про пріоритети діяльності ООН в Україні, якими є підтримка переселенців і соціально-економічне відновлення постраждалих від конфлікту регіонів на Сході України.

Нагадаємо, що розвиток мовлення в Луганській області та на Сході в цілому здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», члени наглядової ради та правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, народні депутати, представники Міністерства інформполітики, зокрема перша заступниця міністра Еміне Джапарова, перебуваючи на Луганщині, відвідали будівництво у Бахмутівці Новоайдарського району телевежі, яка забезпечить трансляцію на окупованих територіях регіону українських каналів.

На фото: в центрі - Еміне Джапарова

Фото: Facebook Сергія Філя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY