detector.media
30.07.2017 17:35
Надані НСЖУ факти щодо безкарності у злочинах проти журналістів в Україні буде використано аналітиками ООН
Надані НСЖУ факти щодо безкарності у злочинах проти журналістів в Україні буде використано аналітиками ООН
Моніторингова місія ООН використовуватиме матеріали спецвипуску газети Національної спілки журналістів України (НСЖУ) «Злочини проти журналістів: спецрозслідування» для аналізу подій та тенденцій, пов'язаних із ситуацією щодо захисту прав людини в Україні, зокрема, щодо свободи висловлювань, вільних медіа та захисту прав журналістів.

Про це у листі до голови НСЖУ Сергія Томіленка повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, повідомляє прес-служба Спілки.

«Серед іншого така інформація може бути використана для написання періодичних доповідей, котрі Моніторингова місія ООН з прав людини публікує щоквартально. Місія регулярно піднімає дані питання у спілкуванні з органами державної влади та міжнародними партнерами, тому будемо вам вдячні за регулярне інформування щодо схожих матеріалів.

Водночас, звертаю вашу увагу на те, що уряд України залишається відповідальним за дотримання і захист прав людини в Україні», – повідомляє пані Фрейзер.

Раніше в  газеті  «Злочини проти журналістів: спецрозслідування» були опубліковані журналістські розслідування про злочини проти колег – убивство Павла Шеремета, побиття фотокорів Максима Требухова та Ігоря Єфімова в Києві й Черкасах у часи Євромайдану та знімальної групи телеканалу СТБ у Харкові.

Газета поширюється серед працівників ЗМІ по всій Україні в рамках кампанії Національної спілки журналістів України по боротьбі з безкарністю, яка триває з роковин смерті Павла Шеремета і до 2 листопада – Міжнародного дня боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала міжнародну спільноту допомогти Україні боротися з безкарністю злочинів проти журналістів. Про це заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко на міжнародній конференції «Свобода ЗМІ в умовах нестабільності», що відбулася з ініціативи ОБСЄ у Відні 19-20 червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY