detector.media
29.07.2017 10:34
В окупованому Криму власник зоопарку намагається довести порушення стандартів в репортажі ДТРК «Крим 24»
В окупованому Криму власник зоопарку намагається довести порушення стандартів в репортажі ДТРК «Крим 24»
Роскомнагляд відмовив Опікунській раді ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган», яка проводить роботу «щодо захисту честі і гідності» кримського бізнесмена Олега Зубкова, в реагуванні на репортаж в одному з кримських ЗМІ.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на голову Опікунської ради Галину Ломакіну.

«Відповідно до статті 43 Закону про ЗМІ громадянин, його законні представники або організація вправі вимагати від редакції спростування неправдивих відомостей, які були поширені в даному засобі масової інформації. Порядок спростування таких відомостей встановлено статтями 44-45 Закону про ЗМІ. Роскомнагляд не уповноважений ухвалювати рішення про наявність в матеріалах ЗМІ інформації, що не відповідає дійсності, і не має права зобов'язати редакцію поширити спростування», – сказано у відповіді Роскомнагляду на звернення Опікунської ради.

Російське відомство рекомендує звернутися до суду або в Громадську колегію зі скарг на пресу.

Раніше Опікунська рада звернулася до Роскомнагляду зі скаргою на репортаж «Казки Зубкова», який вийшов в ефірі ДТРК «Крим 24» 15 червня.

«Цей репортаж, де зібрали все тільки негативне про Олега Зубкова, явно не відповідає нормам журналістської етики з боку державного ЗМІ і порочить честь і гідність творця знаменитих кримських зоологічних парків», – вважає Ломакіна.

Вона зазначила, що опікунська рада готова вживати подальші заходи за рекомендаціями Роскомнагляду. Кримський телеканал публічно свою позицію не представляє.

У кримського підприємця Олега Зубкова триває конфлікт із російською владою Криму. У 2016 році Олег Зубков відвідав понад 150 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами і звинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської влади.

Фото: «Крим.Реалії» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY