detector.media
30.07.2017 16:03
«112 Україна» не показав документальний фільм про українців з подвійним громадянством через проблему з монтажем
«112 Україна» не показав документальний фільм про українців з подвійним громадянством через проблему з монтажем
29 липня на каналі «112 Україна» повинна була відбутися прем’єра нового документального фільму «Операція Паспорт», присвяченого проблемі подвійного громадянства. Але напередодні телеканал відмінив показ.

У відповідь на запит  «Детектор медіа», прес-служба каналу «112 Україна» повідомила, що прем’єру було зірвано через технічні причини.

«Причина проста - не встигаємо з монтажем», - повідомили у прес-службі, відзначивши, що подібне трапляється на каналі вперше.

«Операція "Паспорт"» – двосерійний фільм: у першій частині мова йде про ситуацію з паспортизацією в Західній Україні, у другій – тему подвійного громадянства в Україні доповнено історіями переселенців з Донбасу, у яких другий паспорт – російський. Перша серія нового документального фільму повинна була вийти в ефірі 29 липня о 20:00.

Автор фільму – журналіст і ведучий програми «Кеш тест» Олег Степовий. Щоб надати глядачеві всі точки зору і познайомити з ситуацією в регіонах, де зростає кількість жителів з подвійним громадянством, автор відвідав з десяток населених пунктів в Закарпатській і Чернівецькій областях.

Журналіст спілкувався з місцевими жителями, які розповіли, для чого їм потрібні паспорти інших держав, з представниками патріотичних організацій, правоохоронної та виконавчої влади.

Для Олега Степового це перший досвід створення документального фільму. Процес роботи над фільмом не обійшовся без складнощів, обумовлених темою.

«Ми зіткнулися з тим, що за день нам близько 10 осіб пообіцяли, що без проблем покажуть свій другий паспорт і поговорять у відкриту на камеру. І в один момент почали відбуватися дивні речі. У когось сів телефон, і він не відповідав на дзвінки, хтось по дорозі до нас пробив колесо автомобіля і застряг на трасі без запаски, третій потрапив в ДТП і т.д. У результаті,  ми все ж відзняли героя, правда, на умовах анонімності», - розказав журналіст.

Нагадаємо, під час свого візиту в Україну генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав ексклюзивне інтерв'ю ведучій телеканалу «112 Україна» Еліні Бекетовій у рамках проекту 112 International Insight.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY