detector.media
28.07.2017 11:55
17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»
17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»
До участі запрошуються журналісти регіональних комунальних ЗМІ, що реформуються

Конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації» є другою у серії відкритих заходів для регіональних комунальних друкованих видань в рамках проекту ОБСЄ «Подальша підтримка реформи державних друкованих ЗМІ» (перший захід - конференція «Нові часи нові медіа, нові потреби аудиторії» - відбувся у грудні минулого року. Мета події – познайомити учасників із інструментами та підходами, які використовуються успішними регіональними медіа у своїй роботі та «побудувати мости» між редакціями нових успішних регіональних ЗМІ та друкованими ЗМІ, що роздержавлюються. 

Із 7 по 16 серпня  чотири журналісти регіональних реформованих комунальних видань, що беруть участь в проекті ОБСЕ, пройдуть стажування у харківському медіапроекті «Накипело» та на практиці ознайомляться із інструментами та підходами, які використовуються успішними новими регіональними медіа у своїй роботі. Приблизна програма стажування охоплюватиме наступні теми:

-          Вибір теми та її супровід. Визначення ньюзмейкерів та спікерів по темі, вміння поставити питання та отримати на них відповідь. Ведення досьє тем;

-          Пошук додаткової інформації та візуалізація по темі. Робота із відкритими джерелами: пошук, аналіз, використання інформації;

-          Підготовка текстів для різних медіа;

-          Робота із соцмережами та взаємодія із аудиторією онлайн.

Результати стажування будуть презентовані під час конференції, а учасники поділяться враженнями від своєї роботи у команді нової конвергентної редакції. Крім того, програма заходу включатиме наступні теми:

-          Подальша співпраця з органами влади в контексті роздержавлення

-          Де схована золота жила? Як почати заробляти.

-          Соцмережі як новий засіб комунікацій (case study - Twitter Верховної Ради)

-          Як врятувати нудний контент? Місцеві родзинки та обмін матеріалами між виданнями.

-          Медіа як бренд

-          Регіональне медіа як комунікаційна площадка та рушій змін в громаді

Участь у події безкоштовна, витрати на проїзд буде компенсовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні за умови пред‘явлення оригіналів квитків «туди» і «назад». Потреба  у поселенні обговорюватиметься із організаторами в індивідуальному порядку.

Для реєстрації прохання до 09.08.2017 заповнити форму. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY