detector.media
27.07.2017 19:16
Суд у Києві заборонив журналістам фото- і відеозйомку під час засідання у справі Суса
Суд у Києві заборонив журналістам фото- і відеозйомку під час засідання у справі Суса
Сьогодні, 27 липня, Солом'янський районний суд Києва обирає запобіжний захід для колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитра Суса. На початку засідання суддя задовольнив клопотання адвокатів Суса про заборону фото- і відеозйомки засідання.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) наполягали на публічності, втім захист екс-прокурора висловився проти.

Суддя дозволила використовувати лише портативні засоби аудіозапису, письмові записи і стенограму.

Журналісти змогли залишитися в залі, вимкнувши камери.

САП вимагатиме для екс-прокурора ГПУ заставу у розмірі 5 мільйонів гривень.

Дмитро Сус був затриманий 25 липня за підозрою у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За фактами можливих злочинних дій затриманого Суса детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в різних кримінальних процесах, починаючи з квітня 2016 року.

Суса затримали в аеропорту «Бориспіль», оскільки у слідства з'явилася інформація про намір підозрюваного покинути Україну на невизначений термін.

 Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  Сусу загрожує позбавлення волі на строк понад 10 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY