detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
27.07.2017 13:55
У Глухові в редакції газети «Неделя», опозиційної до мера Мішеля Терещенка, знищено сервер з усіма матеріалами
У Глухові в редакції газети «Неделя», опозиційної до мера Мішеля Терещенка, знищено сервер з усіма матеріалами
Через пошкодження серверу зникли не лише матеріалу готового до друку номеру, але й весь архів. У редакції припускають можливість зовнішнього втручання

Глухівська газета «Неделя» вперше за 18 років існування вийшла з порожніми шпальтами: за кілька годин до передачі чергового номеру в типографію в редакції впав сервер, уся інформація, що була на ньому, знищена.

Про це повідомила головний редактор «Недели» Оксана Коваленко на сайті видання.

«Шановні читачі, номер, який ви тримаєте в руках, ми робили всю ніч з вівторка на середу в авральному режимі, тому що напередодні ввечері раптово перестав працювати сервер. Простими словами – зникло все, що ми готували в поточний номер, зник архів всіх минулих номерів, у нас немає жодної фотографії, знищені всі матеріали», - зазначила пані Коваленко.

 

«Ми припускаємо можливість зовнішнього втручання в нашу роботу, - сказала головна редакторка «Недели» «Детектору Медіа». - Тому одразу викликали поліцію, у нас прийняли заяву про кримінальне правопорушення. Пізніше нам повідомили, що нашою справою займатиметься не Глухівське, а Сумське обласне управління Нацполіції України. Наш сервер ми віддали на експертизу. До слова, сьогодні спостерігалися проблеми і з сайтом газети».

За словами пані Коваленко, серед знищених матеріалів були статті, що стосувалися війни, яку вже півтора роки веде з виданням міський голова Мішель Терещенко. Те, що журналісти «Недели» збирали інформацію для критичних публікацій про діяльність мера загалом та цькування ним газети зокрема, ні для кого в місті не було секретом. Нещодавно з цього приводу відбувся черговий суд, який прийняв рішення на користь медійників.

«Терещенко вже закрив глухівську комунальну газету, не давши їй розпочати роздержавлення, - розповіла пані Коваленко. – Нашу, приватну, закрити не може, натомість називає її на кожному розі «туалетним папером» тощо».

Головний редактор «Недели» також повідомила, що наразі колектив газети великими зусиллями готує наступний номер, обсяг якого буде навіть більшим за звичайний, адже у видання є певні зобов’язання перед рекламодавцями та людьми, які чекають на опублікування їх оголошень тощо. «Газети, як правило, запускаються місяцями, - зазначила пані Оксана, - нам же нині доводиться фактично стартувати  з нуля за лічені години…»       

Як повідомляв «Детектор Медіа», 5 травня відбулося перше засідання суду за позовом Мішеля Терещенка до ТОВ «Редакція газети «Неделя» щодо захисту гідності, честі та ділової репутації. До того ж, з листопада 2015 року продовжується розслідування у кримінальному провадженні №12015200070001213 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 КК України щодо перешкоджання журналістській діяльності з боку міського голови Глухова пана Терещенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY