detector.media
26.07.2017 10:07
Журналістів і активістів закликали підтримати кримського татарина Руслана Зейтуллаєва в російському суді
Журналістів і активістів закликали підтримати кримського татарина Руслана Зейтуллаєва в російському суді
Розгляд апеляції фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Руслана Зейтуллаєва призначено на 27 липня

Громадська ініціатива Let My People Go Ukraine закликала всіх небайдужих підтримати фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Руслана Зейтуллаєва у Верховному суді Росії під час розгляду його апеляції, призначеного на 27 липня.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на звернення до «журналістів, правозахисників, активістів, іноземних дипломатів і всіх чесних людей у Москві», опубліковане на сторінці ініціативи у Facebook.

«Це реальний і абсолютно законний спосіб висловити Вашу незгоду з режимом безправ'я в Росії, з війною проти України і репресіями проти кримськотатарського народу на його історичній батьківщині», – йдеться у зверненні.

Раніше сам Руслан Зейтуллаєв звернувся до блогерів і журналістів з проханням звернути увагу на його судовий процес і максимально об'єктивно його висвітлити.

Розгляд апеляції у справі Руслана Зейтуллаєва призначено на 27 липня у Верховному суді Росії. Апеляції подали як сам Зейтуллаєв і його захист, так і сторона звинувачення.

Як повідомляв Детектор Медіа, 7 вересня 2016 року Північно-Кавказький окружний військовий суд виніс вироки Руслану Зейтуллаєву, Ферату Сайфуллаєву, Рустему Ваітову і Нурі Примову, визнавши їх винними в причетності до забороненої в Росії судом терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» і створенні в окупованому Криму її осередку.

Підсудних засудили до 5 років позбавлення волі, при цьому вони провину не визнали.

27 грудня 2016 року Верховний суд Росії скасував вирок Зейтуллаєву і відправив справу на новий розгляд. Прокурор РФ попросив для Зейтуллаєва до 17 років ув'язнення.

26 квітня 2017 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив Руслана Зейтуллаєва до 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY