detector.media
25.07.2017 18:06
У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту
У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту
У правовласників, які входять до ініціативи «Чисте небо», станом на червень є претензії до 341 сайту з піратським контентом. Відповідну інформацію розміщено на нещодавно запущеному сайті blacklists.org.ua, покликаному агрегувати подібну інформацію та адресованому в першу чергу рекламодавцям.

Серед сайтів, до яких є претензії: 7serials.ru, 100filmov.net, 1kinobig.ru, 1kinogo.net, 4doma.net, 8games.ucoz.ru, 9torrent.org та інші. З повним переліком сайтів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на початку липня Українська антипіратська асоціація (УАПА) та ініціатива «Чисте небо» запустили онлайн-сервіс blacklists.org.ua для рекламодавців, який інформує про ресурси, що порушують права інтелектуальної власності.

Наразі на сайті blacklists.org.ua при складанні списку піратських ресурсів враховано претензії УАПА та двох медіагруп – «1+1 медіа» і StarLightMedia, хоча учасниками ініціативи «Чисте небо» виступають чотири найбільші медіагрупи: «1+1 медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group. Організатори сервісу планують розширювати перелік правовласників, які беруть участь у складанні списку.

Нагадаємо також, що з ухваленням закону «Про державну підтримку кінематографії» в українському законодавстві відбулися й антипіратські зміни. На сьогоднішній день стаття 176 Кримінального кодексу України «Порушення авторського права та суміжних прав» включає у склад злочину не тільки «незаконне відтворення» захищених авторським і суміжними правами творів, але й фінансування цієї діяльності. Як сказав на презентації законодавчих нововведень рекламному ринку адвокат, експерт ІМІ Андрій Осипов: «Треба пам`ятати, що гроші залишають сліди. Розслідування за “фінансовим слідом” - розповсюджена практика правоохоронних органів. А гроші у кого? У рекламодавця. Тому поліції необов`язково спочатку шукати самого інтернет-пірата».

Як писав «Детектор медіа», ініціатива «Чисте небо» була створена у 2013 році з метою розвитку в українському сегменті інтернету легального аудіовізуального продукту та боротьби з піратськими сайтами. Її засновниками стали чотири найбільші медіа групи України: «1+1 медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group.

23 березня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з пропозиціями Президента, який підписав його 20 квітня. Як відомо, цей закон був уперше прийнятий у вересні 2016 року, однак Президент повернув його в Раду з пропозиціями, які здебільшого стосувалися наповнення Державного фонду підтримки кінематографії. Закон містить великий блок, присвячений питанню боротьби з інтернет-піратством. Зокрема, його ст. 52-1 регулює порядок припинення порушень авторського права і (або) суміжних прав в інтернеті.

Нещодавно стало відомо, що медіагрупа StarLightMedia хоче притягнути двох провайдерів до кримінальної відповідальності за піратство.

Фото: independent.co.uk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY