detector.media
25.07.2017 13:28
Міністр оборони доручив Генштабу «вивчити факти» щодо важкого поранення журналіста в Кривому Розі
Міністр оборони доручив Генштабу «вивчити факти» щодо важкого поранення журналіста в Кривому Розі
Департамент медзабезпечення Міноборони доручено надати допомогу в лікуванні В’ячеслава Волка

Генеральний штаб ЗС України отримав окреме невідкладне доручення щодо вивчення фактів, викладених у зверненні журналістів з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

Про це написав у своєму Facebook міністр оборони України Степан Полторак.

«Щойно розглянуто звернення журналістів та громадських діячів у зв’язку з отриманням поранення представником ЗМІ В’ячеславом Волком. Генеральному штабу ЗС України дано окреме невідкладне доручення щодо організації вивчення фактів, викладених у зверненні, вирішенні зазначених проблемних питань у відповідності до чинного законодавства», - написав очільник Міноборони.

Окрім цього, начальнику Департаменту медзабезпечення Міністерства оборони поставлено завдання терміново вивчити питання щодо надання допомоги в лікуванні пораненого журналіста та забезпеченні його ліками.

Як повідомляв «Детектор Медіа», понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких – голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко і викладач Школи журналістики УКУ (Львів) Отар Довженко, підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Нагадаємо, 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Журналісти «Першого Криворізького» вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

Фото: 24 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY