detector.media
25.07.2017 12:36
Московський суд відмовився покарати журналіста Бабченка за «образу честі і гідності» співробітників телеканалу «Звезда»
Московський суд відмовився покарати журналіста Бабченка за «образу честі і гідності» співробітників телеканалу «Звезда»
Шестеро співробітників телеканалу вимагали стягнути з журналіста 3 млн рублів за пост у Facebook, в якому «Звезда» була названа «передовим» агентством масової пропаганди

Зюзінський суд Москви у вівторок, 25 липня, відхилив позов, поданий шістьма співробітниками телеканалу «Звезда», які звинувачували незалежного журналіста Аркадія Бабченка, добре відомого в Україні, в образі честі і гідності.

Про це повідомляє РБК з посиланням на «РИА Новости». 

Співробітники телеканалу просили стягнути з Бабченка по 500 тис. руб. на користь кожного ображеного як компенсацію нібито завданої їм моральної шкоди.

Позивачі також вимагали видалити пост, зроблений Бабченком в Facebook 26 грудня 2016 року, і опублікувати спростування відомостей, які в ньому містяться, як таких, що не відповідають дійсності і ганьблять честь і гідність працівників «Звезди».

Суддя Олена Сафьян вирішила в задоволенні позовних вимог відмовити.

Сам Бабченко на суді не був присутній, хоча, за словами судді, про час і місце проведення засідання був повідомлений.

26 грудня 2016 року, на наступний день після катастрофи поблизу Сочі літака Ту-154, що належав Міноборони Росії і віз до Сирії учасників Ансамблю імені Александрова і журналістів кількох російських телеканалів, на сторінці Бабченка в мережі Facebook з'явився запис, автор якого стверджував, що не відчуває співчуття і жалості до загиблих.

При цьому журналісти, в тому числі і співробітники «Звезди», звинувачувалися в тому числі в «розкрутці механізму посадок і вбивств» і вербування людей «на війну як в Україні, так і в ту ж саму Сирію».

Як повідомляв Детектор Медіа, в грудні 2016 року Аркадій Бабченко став мішенню для цькування з боку багатьох федеральних російських ЗМІ. Після авіакатастрофи Ту-154  Міноборони над Чорним морем журналіст залишив у соціальних мережах емоційний пост, в якому відмовився брати участь у загальних жалобі за загиблими. Бабченко відзначав, що не відчуває ні радості, ні співчуття, тому що йому байдужа смерть співробітників ансамблю ім. Александрова, які «летіли тепер в Сирію співати і танцювати перед льотчиками для підняття бойового духу, щоб їм більше краще бомбити», і смерть дев'яти журналістів федеральних телеканалів - «співробітників агентств масової пропаганди». У лютому 2017 року Бабченко виїхав із Росії і певний час перебував у Чехії. 

Фото: YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY