detector.media
22.07.2017 18:21
Активістку Femen, що потрапила в АП за фальшивим посвідченням журналіста, випустили з-під варти
Активістку Femen, що потрапила в АП за фальшивим посвідченням журналіста, випустили з-під варти
Сьогодні, 22 липня, суд обрав запобіжний захід звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста і оголила груди на знак протесту проти візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомив у Facebook її адвокат Ярослав Яценко.

Печерський райсуд Києва обрав  обрав раніше затриманій Анжеліни Діаш де Кінташ запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта.

Раніше він написав, що клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання подала до суду прокуратура.

Анжеліни Діаш де Кінташ інкримінують ч. 3 ст. 296 ККУ - хуліганство, поєднане з опором представнику влади.

«На місці я дізнався, що з порушенням права на захист їй вручили повідомлення про підозру без адвоката - після того, як поїхав безплатний адвокат, від якого вона письмово відмовилася з письмовою заявою про те, що вона бажає, щоб її захищав її власний адвокат...

Хочу додати, що навіть при попередній владі такого не було, щоб мене не допускати до активісток шість з половиною годин поспіль. Коли в серпні 2013 року в офісі Фемен знайшли зброю, мене і мого колегу відразу ж допустили на місце події, і всі процесуальні дії проводилися в нашій присутності. Щось у реформуванні правоохоронної системи пішло не так», - написав Ярослав Яценко.

Раніше стало відомо, що урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY