detector.media
22.07.2017 17:46
Римма Зюбіна виступає проти того, щоб російські актори знімалися в Україні
Римма Зюбіна виступає проти того, щоб російські актори знімалися в Україні
Українська акторка Римма Зюбіна, яка входить до журі Міжнародної конкурсної програми 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю, відмовилася від зйомок в російських проектах, але пропозиції про зйомки в Україні до неї також не надходять. Водночас, за її словами, українські продакшни запрошують на зйомки в Україну акторів з Росії.

Про це Римма Зюбіна розповіла в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Акторка сказала, что майже не знімається зараз. «Не дивлячись на те, що в мене особлива нагорода фестивалю "Майнем-Гейдельберг", і що в Одесі ми приз отримали, і що є приз журі в Мумбаї, і "Золоту дзиґу" я отримала. В мене за останні півроку було лише три знімальних дні. Зокрема в продовженні серіалу "Гвардія" я знімалась», - повідомила вона.

Римма Зюбіна нагадала, що не знімається в російських проектах.

«20 березня, одразу після анексії Криму, я відмовилася зніматися в російських проектах. Я була першою українською акторкою, яка це зробила», - сказала вона.

За словами акторки, російські артисти запрошуються на головні ролі в серіалах, які знімаються в Україні.

«Але росіяни знову приїжджають в Україну, їхні візити припинилися хіба що на півроку в 2014 році. Сьогодні вони грають в головних ролях в серіалах, які знімаються для українських телеканалів. Про це всі мовчать, але знову наші актори на других і третіх ролях. І я не знаю, скільки ще крові має пролитися в цій країні і скільки "майданів" відбутися, щоб щось змінилося. На мій погляд, все, що пропонується сьогодні росіянами – це просто принизливо», - зазначила Римма Зюбіна.

Згодом «Радіо Свобода» опублікувало повідомлення, що інформація про те, що син української акторки Римми Зюбіної воює на фронті, не відповідає дійсності: в інтерв'ю йшлося про сина її героїні в серіалі «Гвардія», а не про справжнього сина акторки. «Радіо Свобода» вибачається перед Риммою Зюбіною і її родиною за цей інцидент. В опублікований матеріал також внесені корективи.

Нагадаємо, народний артист України Остап Ступка заявив, що ухвалення закону про мовні квоти на телебаченні сприятиме тому, що українські актори отримають більше можливостей реалізовуватися в українському медіа-просторі рідною мовою. Водночас він висловив думку, що праця російських артистів на зйомках в Україні вимагає законодавчого регулювання.

На фото – Римма Зюбіна

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY