detector.media
22.07.2017 16:20
Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття
Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття
Російська журналістка, фотограф і волонтер Вікторія Івлєва висловила співчуття своїй подрузі з України, чий син Руслан Конюша загинув у зоні АТО на Донбасі 20 липня.

Вікторія Івлєва попросила вибачення за те, що не змогла «зупинити війну», повідомляє видання «Гордон».

«Підірвався на міні і загинув український солдат Руслан Конюша, син моєї великої подруги Наді. От блядина-війна добралася й до мене особисто. Надя не підходить до телефона, не може говорити, жити не може вона більше, дихати не може. Усе втратило сенс», – написала журналістка у Facebook.

Івлєва звернулася до своєї української подруги зі словами каяття: «Це я, я, я вбила твого сина. Це я не зупинила війни. Я не вибрала іншого президента. Я ще багато чого не зробила, а те, що робила, – було мало й погано. Це на моїх руках тепер вічно буде кров двадцятидворічного Руслана».

За словами журналістки, «уже не відмитися від цього ніколи й нічим».

Вікторія Івлєва – одна з небагатьох російських журналістів, які відкрито підтримують Україну. Улітку 2014 року зайнялася волонтерством і разом із харківськими активістами вивозила з окупованої території людей, постачала медикаменти та продукти.

В інтерв'ю інтернет-виданню «Гордон» у листопаді 2015 року вона говорила, що «у масі своїй росіяни війни в Україні не відчувають». «Вона йде не на нашій території, немає колон, які марширують, і навіть труни часто привозять таємно, ночами», – зазначала журналістка.

Нагадаємо, Департамент міграції Литви вдруге розгляне рішення про надання політичного притулку в країні російському опозиційному журналісту, колишньому співробітнику «Радіо Свобода» Євгену Титову.

Тільки за останні кілька тижнів кремлівські пропагандистські мас-медіа кілька разів «пройшлися» по Євгену Титову, поставивши йому в провину нашумілий репортаж з Вільнюса про кремлівського пропагандиста Бузаладзе, активну участь в недавно створеному в Литві Російському Європейському Русі, що об'єднав системних критиків путінського режиму, і підтримку литовців в боротьбі проти поширення МЗС РФ і кремлівськими пропагандистами брехні про «лісових братів».

Пропагандисти навішують журналісту традиційні для всіх критиків режиму Путіна ярлики, стверджуючи, що він є ворогом Росії. Також Євгену Титову погрожують розправою і проклинають в стилі сталінсько-путінської пропаганди.

«Укрінформ» повідомляє, що Євген Титов виїхав з Росії в 2016 році через погрози. Департамент міграції МВС Литви відмовив йому в політичному притулку, потім це рішення підтвердив Окружний суд Вільнюса. Пізніше журналіст подав апеляцію до Верховного суду Литви.

Євген Титов співпрацював з «Радіо Свобода» з 2007 по 2016 рік. Він висвітлював теми, пов'язані з порушенням прав людини у Краснодарському краї. 2015 року «Радіо Свобода» повідомляло про спробу нападу на Титова, що стався після відвідин ним будівництва моста в анексованому Криму. У зв'язку з цим журналіст переїхав до Литви. У разі відмови в наданні притулку в Литві журналіста депортують до Росії.

На фото – загиблий Руслан Конюша

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY